Efteling mag uitbreiden: park wil naar 7 miljoen bezoekers per jaar

Foto ter illustratie.
ANP Foto ter illustratie.
Ondanks grote zorgen over een toename van de verkeersdrukte heeft de gemeenteraad van Loon op Zand gisterenavond unaniem ingestemd met uitbreidingsplannen van attractiepark De Efteling. Het sprookjespark in Kaatsheuvel krijgt toestemming om ten westen en ten oosten te groeien buiten de huidige parkgrenzen.

De Efteling hoopt door de uitbreiding te groeien van 5 miljoen bezoekers per jaar naar 7 miljoen bezoekers in 2030. De groei is volgens het bedrijf nodig om te kunnen blijven concurreren in de Europese top van drukst bezochte attractieparken.

Ten oosten staat een uitbreiding met 3 hectare gepland en ten westen met 5 hectare. Om de komst van meer bezoekers mogelijk te maken krijgt het park een extra toegangsweg en meer parkeerplaatsen. Die toegangsweg is alleen bedoeld voor de drukste dagen maar in de gemeenteraad bestaat de vrees voor sluipverkeer en opstoppingen.

Verkeersontwikkeling

Schepen Gerard Bruijniks beloofde dat de verkeersontwikkeling getest en gecontroleerd zal worden en alternatieven mogelijk zijn als er toch problemen ontstaan. De Efteling draait op voor eventuele extra kosten.

Tegen de uitbreidingsplannen bestaat in de gemeente veel weerstand. De Stichting Behoud Natuur en Leefomgeving Kaatsheuvel heeft al gedreigd met een rechtszaak.

De Efteling streeft ernaar om de eerste nieuwe attractie op het nieuwe terrein te openen in 2020. Over de details van de attractie wil het park tot dusver nog niks kwijt.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sven Bossaerts

    Sorry Isabelle, slecht argument, want zo zwart/wit is het spijtig genoeg niet. Als iemand daar gaat wonen en de Efteling blijft op diezelfde capaciteit, dan kan je dat argument wel gebruiken. Maar als mensen daar al pakweg 25 jaar wonen en de capaciteit verdubbelt in die tijd en zorgt voor de nodige overlast, dan is dat een heel ander verhaal.

  • Isabelle Duchene

    Mensen Weten dat het park er staat sinds 1952 . Dus iedereen die boven de 65 is mag iets zeggen de anderen moeten dan maar verhuizen want ze gingen er zelf wonen. Ga je aan zee wonen kan je de meeuwen ook niet weg stemmen