Efteling experimenteert met reserveringssysteem voor attracties

EPA
Sprookjespark De Efteling is na een proef enthousiast over een reserveringssysteem voor attracties. Het systeem wordt definitief ingevoerd bij de Python, als de achtbaan na een volledige herbouw op 31 maart weer opengaat. Bovendien wordt het systeem in maart drie weekenden getest bij de nieuwe publiekstrekker Symbolica.

De Efteling experimenteerde een paar maanden met het systeem om wachtrijen te beperken. Bezoekers van de Python moesten vooraf een tijd kiezen en reserveren. De wachttijd werd zo beperkt tot maximaal een kwartier.

Een woordvoerder van het attractiepark in Kaatsheuvel laat weten dat de bezoekers het systeem waarderen en eenvoudig vinden in het gebruik. De Efteling wil weten of het reserveringssysteem ook werkt bij een familieattractie zoals Symbolica, die nog meer mensen trekt en nog langere wachtrijen heeft.

Over een invoering in het hele park denkt De Efteling nog niet na. "Zover kijken we nog niet vooruit", aldus de woordvoerder.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jurgen Van Den Bergh

    En als iedereen gaat reserveren verandert er niets en is de wachtrij evenlang, alleen sta je dan gewoon in een andere volgorde. Sorry, maar voor mij is dit een reden om niet meer naar de Efteling te gaan. En wat als je niet reserveert? Heb je dan nog kan om vóór sluitingstijd in die attractie te geraken? Want je moet alle gereserveerden laten voorgaan. Wat een dom en asociaal systeem!