Efteling-bezoekers zitten uur lang vast in achtbaan Baron 1898: “Ik ga hier nooit meer in”

 Efteling-attractie Baron 1898 liep vast door een technische storing. De wagentjes vielen rond 12.30 uur stil op een hoogte van tussen de 20 en 40 meter.
ANP Efteling-attractie Baron 1898 liep vast door een technische storing. De wagentjes vielen rond 12.30 uur stil op een hoogte van tussen de 20 en 40 meter.
Een bezoek aan de Efteling is vanmiddag voor enkele bezoekers uitgedraaid op een bewogen middag. Net voor het moment dat het karretje van duikachtbaan Baron 1898 een vrije val naar beneden wilde maken, liep de attractie stil. De bezoekers zaten daardoor ruim een uur lang vast op ongeveer dertig meter hoogte. 

De duikachtbaan, die op 1 juli 2015 in de Efteling open ging, kon na ongeveer een uur succesvol worden ontruimd, meldt een persvoorlichter. De bezoekers werden zonder problemen uit hun benarde positie bevrijd. 

Veilig

Over de aard van de storing kan de persvoorlichter van het Kaatsheuvelse pretpark weinig vertellen. “Op de lift naar boven kwam de attractie stil te staan. Vanaf dat moment, todat alle inzittenden er uit zijn gehaald, stond de attractie een uur vast. Alle inzittenden zijn op een veilige manier door medewerkers uit de Baron gehaald en naar buiten begeleid”, klinkt het.

De storing trok in het park veel bekijks. “Ik ga nooit meer in de Baron”, schrijft een bezoeker op Twitter. “De mensen bovenin zitten al langer vast dan ik ooit in de rij stond.”

Daarna werd de attractie weer opgestart. De achtbaan was rond 13.30 uur weer in bedrijf.

Unicum

Vorig jaar zaten Eftelingbezoekers twintig minuten vast in de achtbaan. Dat de storing nu ruim een uur duurde, komt volgens de gezaghebbende pretparkwebsite Looopings bijna nooit voor. “Het komt vaker voor en we schrikken hier niet van”, klinkt het nog bij een woordvoerder van de Efteling. “Het ontruimen van de attractie vergt bepaalde zorgvuldigheid. En daar nemen we de tijd voor.”
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peke Stoemp

  Toch grappig hoe mensen hier vaak op reageren. Drama gecombineerd met de eurotekentjes die in de ogen verschijnen. Het is stilaan een fenomeen aan het worden. Wees maar zeker dat er voor zulke toestellen voldoende risicoanalyses gemaakt zijn.

 • SOFIE VERSTRAETE

  Als dat geen waar voor uw geld is!

 • Werner Tambuyser

  Kan gebeuren,en iedereen zegt dat het ticket duur is 40 euro?ga maar naar sinksenfoor dan,je zal niet toekomen met je (dure) ticket van 40 euro.wees wa realistisch,40 euro voor een hele dag,zoek dat is op een kermis.

 • michel grillet

  Een gewone lift wordt minder gecontroleerd dan dergelijke attractie:dus ni zagen .veiligheid heeft gewerkt

 • David Derycke

  Goeie attractie ,beter in veiligheid gaan dan een ongeval