Eerste slachtoffers van aanslagen Sri Lanka bekend: populaire tv-kok en haar dochter overleden in hotel

Politiemensen aan het Shangri-La Hotel  in Colombo na de aanslag. Rechts slachtoffers Shantha Mayadunne en haar dochter Nisanga.
EPA/Facebook Politiemensen aan het Shangri-La Hotel in Colombo na de aanslag. Rechts slachtoffers Shantha Mayadunne en haar dochter Nisanga.
De dodentol van de explosies in Sri Lanka blijft maar oplopen. Er zijn al meer dan 200 doden geteld, onder wie minstens 30 buitenlanders. Ondertussen hebben de eerste slachtoffers een gezicht gekregen. Onder hen een populaire tv-kok en haar dochter.

Sri Lanka werd opgeschrikt door wel acht aanslagen. Bijna gelijktijdig vonden er explosies plaats in drie kerken en drie luxehotels. Wat later was er een zevende explosie in een ander hotel in Dehiwala, in het zuiden van Colombo. In Orugodawatta, in het noorden van Colombo, liet een zelfmoordterrorist zichzelf even later ontploffen in het bijzijn van drie agenten.

De bekende Sri Lankaanse tv-kok Shantha Mayadunne zat samen met haar familie in het luxueuze Shangri-La hotel in hoofdstad Colombo toen de hel losbarstte. Even voor de explosie had ze nog een prachtige foto van het gezamenlijk paasontbijt op Facebook gepost.

Shantha Mayadunne en haar dochter Nisanga (rechts) genoten van hun paasontbijt toen er plots een explosie volgde.
Facebook Shantha Mayadunne en haar dochter Nisanga (rechts) genoten van hun paasontbijt toen er plots een explosie volgde.

Maar toen besliste een zelfmoordterrorist om zich op te blazen en ettelijke levens te verwoesten. Shantha Mayadunne, die al verschillende kookprogramma’s heeft gehad op de nationale tv, en haar dochter Nisanga zouden het niet overleven. 

Vrienden en kennissen verkeren in shock. Ze hebben er geen woorden voor. Shantha inspireerde de Sri Lankanen met haar recepten en werd enorm gerespecteerd. Dochter Nisanga studeerde onder meer aan de universiteit van Londen en was zeer geliefd. 

Hoe het de rest van de familie is vergaan, is vooralsnog onbekend.

De ravage in het Shangri-La hotel is enorm.
AP De ravage in het Shangri-La hotel is enorm.

Onder de buitenlandse slachtoffers bevindt zich zeker één Portugees. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok liet deze middag weten dat er ook zeker één Nederlander om het leven kwam. Britse bronnen hebben het voorts over Britse en Amerikaanse slachtoffers. Belgische slachtoffers zouden er niet zijn.

EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.