Exclusief voor abonnees

Eerste politieke moord in dertig jaar in Duitsland blijkt maar topje van de ijsberg te zijn

Duitsland ontdekt het gevaar van rechts-extremisme

Walter Lübcke
AFP Walter Lübcke
Het dringt langzaam door tot Duitsland dat de moord op Walter Lübcke slechts het topje van een ijsberg is — en dat het land veel erger wordt bedreigd door geweld uit extreem-rechtse hoek dan door moslimterreur. Tal van politici hebben intussen ook dreigementen ontvangen en zelfs de politie blijkt niet te vertrouwen.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • robrecht Peeters

  Verleden week zond ARD's Report Munchen of Mainz actualiteiten rubriek een video filmpje uit opgenomen eind 2015 hoogtepunt van Merkel's Willkommen politiek waar Lübcke voor een ruim publiek luidkeels uitriep dat zij(lees de Duitsers) welke niet instemden met deze politiek het vrij stond het land (lees Duitsland) te verlaten met tumult en gefluit tot gevolg in de zaal. Jawohl zo klonk het en het doet nadenken.Fanatiek in alles het Duits handelsmerk bij uitstek.

 • luu di malinas

  Als het eerste politiek geïnspireerde moord is in dertig jaar zal de dreiging nog wel meevallen. Als een bepaalde groep die zijn religie wil opdringen daar 12 mensen plat rijdt met een camion op een kerstmarkt moeten we dit relativeren... Elke dode is er één te veel maar men gebruikt wel een dubbele standaard.

 • raf peeters

  Het verschil Duitsland met Belgie is dat in Duitsland bepaalde groepen de grillen en grollen van politiek niet verder slikken en als er van ambtswege er niks ondernomen wordt dan lossen ze het op andere manier op.Ze mogen in Belgie blij zijn dat ze alle- maal brave burgers hebben ,maar of het zo allemaal zijn gang zal blijven kunnen gaan is toch maar de vraag.Afd wordt steeds sterker aldaar ,verschillende Europese landen opmars tegen buitenlanders,VB steeds groter, gaat verkeerde kant op.

 • luc vanessa

  hier in belgie al niet veel beter , laat gasten zoals dries maar los , de democratie , waar ze zich zo graag op beroepen , zal vlug afgeschaft zijn .luister maar naar hun retoriek , nieks aan dat deugd.Al even gevaarlijk als het islam fundamentalisme .

 • Zjeppe Fierens

  Dat krijg je er van wanneer men stelselmatig de mening van rechts de kop indrukt of opzij schuift.