Eerste patiënt met coronavirus overleden in Zuid-Korea

Eerste patiënt met coronavirus overleden in Zuid-Korea.
REUTERS Eerste patiënt met coronavirus overleden in Zuid-Korea.
Zuid-Korea heeft voor het eerst melding gemaakt van de dood van een patiënt die was besmet met het nieuwe coronavirus. De persoon lag met longontsteking in het ziekenhuis in Cheongdo, bericht persbureau Yonhap. Uit vrees voor een ongecontroleerde verspreiding van het virus hebben de bewoners van de miljoenenstad Daegu de aanbeveling gekregen om voorlopig thuis te blijven.

Het nieuwe coronavirus grijpt in Zuid-Korea steeds verder om zich heen. De teller van het aantal besmettingen staat intussen op 104. Vooral de regio rond Daegu, een stad met ongeveer 2,5 miljoen inwoners, is getroffen. Veel mensen zouden besmet zijn geraakt door contact met een vrouw, toen ze in Daegu een kerkdienst bijwoonden van een christelijke sekte. Het is voorlopig onduidelijk hoe de vrouw geïnfecteerd geraakte. In Daegu heeft de burgemeester de inwoners gevraagd om voorlopig zoveel mogelijk binnen te blijven.

“Superspreader”

Het hoge aantal gevallen in Zuid-Korea op korte tijd heeft er de vrees doen ontstaan voor een zogenaamde "superspreader", een term die in de medische vakliteratuur wordt gebruikt om een ­patiënt aan te duiden die een disproportionele rol speelt in de verspreiding van een virus. Zo besmette een Britse zakenreiziger onlangs elf mensen in drie landen met het nieuwe coronavirus.

Lees ook in HLN+:

Vaccinatie-expert Pierre Van Damme (UA): “Maatregelen zijn nu erger dan coronavirus zelf”

De vleermuis is de Corona-zondebok, maar is dat ook terecht? “Beschuldig liever jagers en handelaars”

Angst voor coronavirus is groot, maar wie kent deze 9 haast vergeten virussen nog die even fataal zijn?
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.