Eerste lichamen van in koelwagen aangetroffen Vietnamese migranten gerepatrieerd

Een vliegtuig van Vietnam Airlines met daarin de lichamen van zestien migranten die vorige maand dood werden aangetroffen in een container in Groot-Brittannië, taxiet op de luchthaven van Hanoi.
AFP Een vliegtuig van Vietnam Airlines met daarin de lichamen van zestien migranten die vorige maand dood werden aangetroffen in een container in Groot-Brittannië, taxiet op de luchthaven van Hanoi.
 De eerste 16 lichamen van de 39 Vietnamezen die in oktober dood werden gevonden in een koeltruck in Engeland zijn gerepatrieerd naar Vietnam. Dat meldden lokale media.

De lichamen arriveerden afgelopen nacht op het vliegveld van Hanoi en werden per ambulance naar hun families gebracht. Nabestaanden van de slachtoffers leefden lang in onzekerheid over de vraag hoe de resten terug zouden keren naar Vietnam. De familieleden moesten de repatriëring zelf betalen, maar konden daar geld voor lenen van de overheid, blijkt uit een verklaring van het Vietnamese ministerie van Buitenlandse Zaken.

De andere lichamen worden later teruggevlogen naar Vietnam. Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend.

De lichamen van de migranten werden op 23 oktober aangetroffen in Grays, ten oosten van Londen. De leeftijden van de slachtoffers lagen tussen de 15 en 44 jaar.

Een politieagent begeleidt een ambulance met de repatriëring van de stoffelijke resten van de overleden migranten.
AFP Een politieagent begeleidt een ambulance met de repatriëring van de stoffelijke resten van de overleden migranten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.