Eerste kind met coronabesmetting overleden in Zwitserland

Beeld ter illustratie.
Photo News Beeld ter illustratie.
In Zwitserland is voor het eerst een kind overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat hebben de autoriteiten meegedeeld. De leeftijd van het slachtoffer is niet bekend. 

Stefan Kuster, hoofd van de afdeling infectieziekten van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, bevestigde vandaag het nieuws tijdens een persconferentie in Bern. Het kind, van wie de exacte leeftijd niet bekend is, raakte besmet in het buitenland. De zaak wordt momenteel verder onderzocht, meldde Kuster. 

Het slachtoffer stierf in het Universitair Ziekenhuis in Zürich na repatriëring. De ouders zouden in het kanton Aargau wonen. Verdere details over het kind en de familie zijn niet bekend. 

Voorts zei Kuster dat ook twee kinderen - broer en zus - in Bazel besmet raakten met het virus. Daardoor werden ongeveer zeventig mensen - familie, klasgenoten en leraren van de besmette kinderen- in quarantaine geplaatst. 

Er werden de voorbije 24 uur 32 sterfgevallen gerapporteerd in Zwitserland. Dat is een stijging. Gisteren ging het om 20 doden, woensdag werden 15 doden gemeld. “Dit herinnert ons eraan dat de pandemie nog niet achter de rug is”, besluit Kuster. Zwitserland heeft circa 30.000 besmettingen vastgesteld. Ruim 1.900 patiënten hebben het niet overleefd, terwijl er al meer dan 28.000 genezen zijn.

Lees ook:

Steven Van Gucht: “Wellicht het einde van eerste golf, maar virus heeft nog enorm grote speeltuin waar het lelijk kan huishouden” (+)

Kan airco coronadruppeltjes verder verspreiden dan 1,5 meter? Belgische experts scheppen duidelijkheid (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carla Van Geel

    Als een kind overleden is door het corona virus kan het niet om nog meer risico te nemen want 1 kind is 1 kind teveel. Kinderen naar school sturen voor een paar weken een paar uurtjes door te brengen weegt niet op tegen deze melding. September herstarten met enorm meer mogelijkheden is de beste optie, het is te hopen dat Minister Weyts zijn voorstellen terugtrekt!

  • Guy Stanbel

    Als er ergens anders sterfte is dan zullen we onze maatregelen kost wat kost verdedigen "wij zijn dat land niet, wij moeten onze maatregelen versoepelen", maar als er ergens iets open gaat en hier niet, dan is het van zie je wel, dat kan bij ons ook, ookal is ons land een ander land! Naïviteit ten top!