Eerste geïmporteerde coronabesmettingen in Spanje sinds half maart

In Valencia bevinden zich toeristische oorden als Benidorm en Alicante.
EPA In Valencia bevinden zich toeristische oorden als Benidorm en Alicante.
Twee mensen die vanuit de Verenigde Staten naar de Spaanse provincie Valencia gereisd zijn, hebben positief getest op het coronavirus. Het gaat mogelijk om de eerste keer sinds de invoering van reisbeperkingen in midden maart dat besmette mensen vanuit het buitenland naar Spanje gekomen zijn.

De autoriteiten in de toeristische regio zeggen dat het besmette duo na aankomst in Spanje vermoedelijk nagelaten heeft om twee weken in quarantaine te gaan. Dat is nochtans verplicht. Over hun nationaliteit is nog niets bekendgemaakt.

De twee zouden vanuit de VS niet rechtstreeks naar Valencia gevlogen zijn. "We weten niet welke route ze precies genomen hebben. En of ze uiteindelijk met de auto of het vliegtuig naar Valencia gegaan zijn", aldus de regionale gezondheidschef Ana Barceló.

In Valencia bevinden zich toeristische oorden als Benidorm en Alicante. De maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen worden maandag verder versoepeld in de regio. Dan mogen mensen onder meer in grotere groepen bijeenkomen.

Lees ook: Dit zijn de tien langste en mooiste stranden van Europa waar social distancing geen probleem is (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.