Eerste dodelijk ongeval met elektrische step in Zweden

Beeld ter illustratie, elektrische step
Shutterstock Beeld ter illustratie, elektrische step
Een 27-jarige man is met zijn elektrische step verongelukt in de Zweedse stad Helsingborg. De e-steprijder botste op een personenwagen op een kruispunt, zo meldt de politiewoordvoerder van Helsinborg vandaag aan DPA.

Het gaat om het eerste dodelijke verkeersongeval met een e-step in het Scandinavische land. Dergelijke e-steps rijden ook daar steeds meer rond in grote steden. Vaak gaat het om deelsteps die gehuurd worden. 

Nog maar vorige woensdag hadden artsen van een ziekenhuis in Hamburg een oproep gelanceerd naar mensen die met een elektrische step rijden om een helm te dragen. Het risico op een zwaar ongeval met een elektrische step is "zeer groot".

In ons land kwam vorige maand een 41-jarige man om het leven na een ongeval met een elektrische step. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om het eerste dodelijk ongeval met een dergelijke elektrische step in ons land. 

Crashtest

De Franse verzekeringsmaatschappij MMA deed vorige maand een crashtest met zo’n elektrische step. Een wagen reed met een snelheid van 50 km per uur een dummy op een step omver. De dummy belandde met het hoofd tegen de voorruit en wordt vervolgens meters de lucht in gekatapulteerd. 

Een soortgelijke aanrijding heeft volgens experts 95 procent kans op een dodelijke afloop voor de aangereden stepgebruiker. Ter verduidelijking: het gaat hier niet om een wetenschappelijk onderbouwde test.

Bekijk ook:

Crashtest met elektrische step: “95 procent kans op dodelijke afloop”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jean-pierre rejek

  Als kind moesten ze het niet hebben en nu willen ze de jan mee uithangen tot ze hun tanden kwijt zijn dan gaat dat over .

 • Andy De Schieter

  Wat een belachelijke crashtest. Daar kan net zo goed gewoon een voetganger staan. Dit bewijst niets. En mensen moeten eens leren vergelijken. Mensen met een skatebord halen ook grote snelheden met kleine wielen, zelfs indien ze niet elektrisch aangedreven zijn. Er gebeuren meer ongelukken met auto's, zullen we die dan allemaal maar schrappen dan ?

 • Kees Vink

  Vanaf morgen mogen deze steps tegen 25km/u vliegen. Aanpassing verkeersreglement naar slimme Europese normen.

 • Theo Van Hoof

  Zal niet de laatste zijn. Zulke snelhied met zo een kleine wieltjes. Levensgevaarlijk. Een klein putje en je gaat onderuit.