Eerste dode met elektrische step in Parijs

Illustratiebeeld
AFP Illustratiebeeld
Voor het eerst is in Parijs een dodelijk ongeval gebeurd met een elektrische step, een voertuig dat ongeveer een jaar geleden zijn intrede deed in de straten van de Franse hoofdstad. Een 25-jarige man kwam om nadat hij met zijn step in botsing kwam met een vrachtwagen. Volgens Franse media gaf de man met de step geen voorrang.

Naar schatting rijden er op dit moment 20.000 elektrische steps over de Parijse trottoirs, tot groot ongenoegen van veel inwoners. De roep om nieuwe verkeersregels wordt steeds sterker. In de Franse stad Lyon probeerden tegenstanders de elektrische steps zelfs al te saboteren door er verf op te spuiten

Ook in ons land zijn de steps aan hun opmars bezig. Midden april gebeurde in Brussel wellicht het 
eerste dodelijke ongeval in ons land met een elektrische step. In de nacht van 16 op 17 april werd op de Haachtsesteenweg in Haren rond 0.30 uur een 41-jarige man zwaargewond aangetroffen op een bankje, met de step aan zijn voeten. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij op 18 april aan zijn verwondingen overleed.

Bekijk ook hoe een dashcam een man op een elektrische step in de Hallepoorttunnel filmt: 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • piet devlieger

  De grootste fout die er gebeurd is is de uitvinding van de 'zwakke weggebruiker' die moet ontzien worden op alle mogelijke manieren. Dat geeft die inderdaad zwakkere weggebruiker het gevoel dat hij alles mag en dat hij onkwetsbaar is. Niets is minder waar. Voorzichtig rijden voor iedereen moet de boodschap zijn, een ongeval is zo gebeurd. Wat die steps betreft, die zijn ronduit gevaarlijk. Met die kleine wieltjes is het minste obstakel een kans op een ongeval.

 • Rayan El Arami

  Toch straf, er vallen dagelijks doden met fiets, moto en auto maar niemand die roept: afschaffen! De mens is en blijft een raar beest: alles wat nieuw is wordt eerst een paar jaar scheef bekeken om vervolgens te veranderen in iets dat ze niet meer kunnen missen. Stel gewoon een wet op dat de elektrische step zich aan dezelfde verkeersregels moeten houden als een fiets en dat zal al veel gegrommel vermijden.

 • Ronny Vansteelandt

  Niks verbieden, wel regels aanpassen. Ooit was er ook een eerste dodelijk accident met een paard, fiets, moto, bobslee, jetski, boot, trein, auto, vrachtwagen, heftruck en zelfs met rolschaatsen, ski's of een slee. Die dingen worden nog altijd zelfs nuttig gebruikt op plaatsen waar men er soms op andere manieren niet komt. Beschermende kledij is al een begin. Misbruik zoals in Parijs was de oorzaak. Niet de step. De man droeg geen speciale kledij en negeerde de voorrangsregels.

 • Ricci Latte

  Hoeveel ongevallen zijn er, met eender welk voertuig, te wijten aan het niet verlenen van voorrang? Plots lijkt de electrische step de boeman van het verkeer te worden terwijl de met 40 tot 45 km per uur razende electrische fietsgevaartes gerust gelaten worden!

 • GERT DE KOSTER

  Op alle elektrische voertuigen een helm verplichten en ook op racefietsen en mountainbikes. In de auto moet je toch ook een gordel dragen?!?