Eerste dag stierenrennen Pamplona: minstens vijf gewonden, één deelnemer gespietst

EPA
Op de openingsdag van de beruchte jaarlijkse stierenloop in Pamplona vandaag is één persoon gespietst. In totaal zijn minstens vijf mensen gewond geraakt. Drie mensen blesseerden zich aan de hoorns van de stier, twee anderen liepen een hersenschudding op. Dat melden Spaanse media op basis van info van een woordvoerder van het ziekenhuis in de Noord-Spaanse stad.

Elk jaar verzamelen duizenden lopers in Pamplona voor de zogenaamde San Fermínfeesten. Tot en met volgende week zondag worden er dagelijks stieren losgelaten op een 875 meter lang parcours doorheen de smalle straten van de stad. Een menigte vrijwilligers loopt voor de stieren uit en probeert het er heelhuids vanaf te brengen. Zo’n ‘encierro’ is uiteraard niet zonder gevaar. Jaarlijks raken tientallen mensen gewond. In 2009 viel het laatste dodelijke slachtoffer.

Het zijn echter vooral stieren die het leven laten bij de gevechten. Dierenrechtenorganisaties protesteren dan ook al jaren tegen de traditie, die volgens hen onnodig veel dierenleed veroorzaakt. 

EPA
REUTERS
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
AFP36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • constan vriel

  het zijn niet allemaal stieren, de vierde laatste foto is al geen stier.

 • Ronny Biesen

  Traditie is traditie.

 • paul lemmens

  spijtig voor de stieren , de lopers doen het voor hun plezier en zolang de verzorging niet is op kosten van de gemeenschap is er geen probleem

 • Darline Herman

  Spanje, barbaars land tegenover de dieren. Nooit ga ik daar op reis !!!

 • Caroline Gooris

  Barbaren. Spanje mij niet gezien.