Eerste dag stierenrennen Pamplona, eerste gespietste

REUTERS
Op de openingsdag van de stierenrennen in Pamplona is al een eerste persoon gespietst. Nog vier anderen raakten lichter gewond. Ze werden allemaal overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

Een van de stieren kon een sprinter op de horens tillen op het 875 meter lange parcours in de bekende Spaanse stad. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Zo'n 2.000 mensen nemen er deel aan de jaarlijkse stierenrennen. De meesten zijn in het wit gekleed en dragen een rode sjaal. Ze lopen traditioneel uit voor de twaalf losgelaten stieren en ossen die door de nauwe straten van Pamplona crossen.

Dit jaar lag de weg er nat bij door de regen van de vorige dag. De afstand werd iets sneller afgelegd dan anders, in minder dan 2,5 minuten.

Statistisch gezien is het vandaag de gevaarlijkste dag van de San Ferminfeesten, die een hele week duren, met elk jaar gemiddeld zeven gewonden. 

REUTERS
EPA
EPA
REUTERS
EPA
EPA
EPA
REUTERS38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • edwig smeets

  domme traditie, is van uit de tijd toen de dieren nog spraken en de mensen ongeschoold waren, afschaffen die handel.

 • Heidi Werbrouck

  Laetitia informeer u beter! Worden later letterlijk afgemaakt in de "arena" of in waanzinnige paniek met brandende horens door de straten gejaagd. Maar afzien neen hoor...

 • Kim Schoonbaert

  Straks gaan de stieren het nog leuk vinden op deze manier.

 • Johan De Troyer

  Walgelijk !

 • Krista Verhaegen

  Dierenmishandeling.verbieden