Eerste coronatest Angela Merkel negatief

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (65).
EPA De Duitse bondskanselier Angela Merkel (65).
De eerste test die duidelijk moet maken of de Duitse bondskanselier Angela Merkel (65) het coronavirus heeft opgelopen, is negatief. Een regeringswoordvoerder zegt dat Merkel geen infectie heeft en dat deze week meer tests volgen. 

De Duitse bondskanselier zit sinds zondagavond in thuisisolatie na contact met een arts die door het coronavirus is besmet. De dokter gaf haar vrijdagmiddag een vaccinatie tegen pneumokokken, en bleek later geïnfecteerd. Merkel ging, nadat ze dat had vernomen, meteen in quarantaine.

Merkel kreeg het nieuws van de besmetting bij de arts zondagavond te horen, nadat ze op een persconferentie nog uitleg had gegeven over nieuwe maatregelen tegen het coronavirus. 

Merkel zit nu in afzondering in haar woning in Berlijn. De bondskanselier blijft gewoon werken. Zo nam ze maandag telefonisch deel aan de vergadering van de Duitse bondsregering. De regeringsleider is gezond en vertoont geen symptomen, liet haar plaatsvervanger Olaf Scholz eerder op de dag weten.

REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.