Eerste contact Thaise jongens met hun ouders via handgeschreven briefjes: "Niet te veel huiswerk en gefrituurde kip graag"

De boodschappen voor de ouders zijn met de hand geschreven.
REUTERS De boodschappen voor de ouders zijn met de hand geschreven.
Duikers van de Thaise marine zijn erin geslaagd om brieven van de jongens die vastzitten in een grot in het noorden van het land, aan hun families te bezorgen. Uit de brieven, die gedeeld werden op sociale media, moet blijken dat de jongens geruststellende boodschappen de wereld willen insturen. De voetbaltrainer die hen in de grot leidde, biedt zijn excuses aan voor de hachelijke situatie waarin ze verzeild zijn geraakt.

Het is de eerste keer dat de kinderen contact kunnen leggen met hun ouders. Allemaal schreven ze een briefje om hun ongeruste families ervan te overtuigen dat ze in goede gezondheid zijn. "'Maak jullie geen zorgen', zeggen de kinderen, iedereen is sterk, ze hebben een lange lijst gemaakt van wat ze willen eten wanneer ze buiten geraken", schreef een marinier als commentaar.

"Ik hou van je, mama. Ik hou van je, papa. En ook van mijn broer", schrijft een van de jongens. "Maak je geen zorgen, ik ben gewoon twee weken verdwenen. Ik zal jullie elke dag helpen in de winkel, ik zal hier snel uitgeraken", schrijft een andere. Ook vragen de jongeren om voedsel, waaronder gefrituurde kip en één vraagt zijn leraar om ze niet te veel huiswerk te geven.

Excuses van coach

Ekkapol Chantawong, de 25-jarige coach die met de twaalf spelers opgesloten zit, schreef aan de ouders dat alle kinderen het goed maken en ze goed worden behandeld door de reddingswerkers. "En ik beloof dat ik voor de kinderen zal zorgen zo goed als ik kan. Bedankt voor iedereen die hulp biedt." Tegelijk bood hij ook zijn excuses aan.

Het jeugdvoetbalteam verdween op 23 juni tijdens een bezoek aan het grottencomplex. Duikers vonden de groep pas deze week terug. Ze zitten vast op zo'n 4 kilometer van de ingang.

De reddingsactie gaat intussen verder. Het is voor de meer dan 1.000 betrokkenen een race tegen de klok omdat eerstdaags weer felle regens worden verwacht, die het waterniveau in de toegangsweg naar de jongens opnieuw kunnen doen stijgen. Er wordt ook gezocht naar alternatieve routes, maar een doorbraak blijft voorlopig uit.

REUTERS2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernd Vaes

    het wordt een enorm feest in Thailand, als die jongens uit de grot zullen komen! Ook al duurt het nog lang, eer het zover is.

  • Sofie Somers

    Volhouden jongens en hopelijk komt er snel een oplossing.