Eerste babymoorden Villers-au-Tertre zijn al verjaard

UNKNOWN
De eerste van de acht babymoorden die een vrouw uit het Franse Villers-au-Tertre pleegde zijn mogelijk al verjaard. In Frankrijk verjaren moordzaken na tien jaar, de vrouw vermoordde haar eerste baby al in 1989.

De vrouw heeft gisteren bekend dat ze haar acht pasgeboren baby's gedood heeft. Ze begroef de lichaampjes in de tuin van haar huis of verstopte ze in de garage. Blijkbaar wou de vrouw geen kinderen meer en was ze bang om anticonceptie te vragen aan de dokter. De lijkjes werden de afgelopen dagen gevonden in het dorp Villers-au-Tertre. De vrouw is in beschuldiging gesteld van vrijwillige doodslag. De vader is niet verdacht, meldt de procureur.

Haar eerste baby doodde ze in 1989, de laatste in 2006. In Frankrijk verjaren moordzaken na 10 jaar en dus kan het zijn dat de vrouw voor de eerste moorden niet vervolgd zal worden. Het gerecht kan ook alle moorden als één zaak behandelen, en dan zal de vrouw zich wel voor alle acht moorden moeten verantwoorden.

Zwaarlijvig
De echtgenoot wordt niet beschouwd als verdachte en werd na verhoor vrijgelaten. Hij beweert niet op de hoogte geweest te zijn van de zwangerschappen en de moorden. De vrouw was zwaarlijvig, niemand in het dorp heeft ooit gemerkt dat ze zwanger was.

De bal ging aan het rollen toen de nieuwe eigenaars van een woning - die voordien toebehoorde aan de ouders van een van de twee verdachten - de politie verwittigden nadat ze de overblijfselen van baby's in de tuin van hun huis aantroffen. (adb)

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN