Een van de twee vrouwen aangeklaagd na gevecht in regel in Walmart

De 34-jarige Amber Stephenson uit Indianapolis is aangeklaagd na haar stevig vechtpartijtje met Rebecca Mills in supermarkt Walmart in Beech Grove in Indiana. De twee vechtersbazinnen werden op 4 juni gefilmd door een winkelganger. Stephenson had haar zoontje van zes aangespoord haar tegenstandster op haar gezicht te slaan.

Dat laatste feit heeft bepaald dat Mills vrijuit gaat en Stephenson niet. "Blank tuig op z'n best", horen we een getuige in het filmpje smalend zeggen op het choquerende hoogtepunt van de catfight. Stephenson schreeuwt dan naar haar zoontje van zes: "Johnny, sla haar op haar gezicht! Johnny, sla haar op haar fucking gezicht!" De jongen gehoorzaamt en probeert zijn vechtende moeder met onder meer busjes shampoo bij te staan.

De politie arresteerde Stephenson en klaagde haar aan voor kinderverwaarlozing en -mishandeling. Ze werd afgevoerd naar de gevangenis en kwam maandag vrij na een borg van 3.500 dollar.

Het gerecht gaat niet achter Mills omdat "het geen kant wil kiezen in een gevecht met op het eerste gezicht twee schuldigen". Maar vooral omdat "het welzijn en de veiligheid van het kind vooropstaan".

Amber Stephenson (34) werd aangeklaagd.
kos Amber Stephenson (34) werd aangeklaagd.

Mills en Stephenson gingen aan het vechten tussen de verzorgingsproducten in de Walmart in Beech Grove. Stephenson kwam naar eigen zeggen tussenbeide omdat Mills, die in een scootmobiel zat, een werkneemster beledigde omdat dier karretjes met koopwaar in de weg van Mills stonden. Stephenson mengde zich in die discussie door te vragen aan Mills: "Jij moet je leven wel écht haten, niet?"

Verbaal geweld werd fysiek geweld en eindigde met kleine verwondingen aan beide kanten. En nu dus ook met een aanklacht voor Stephenson omdat ze haar zoontje bij het gevecht betrok. "Hij is een maf kind", zei ze daarover in een radio-interview. "Ik moet mij alvast geen zorgen maken dat hij ooit gepest zal worden op school."