Een roepie voor elk plasje: poging om overlast van 'wildontlasters' in te perken

India is in het algemeen erg vervuild. Deze schoolkinderen droegen gisteren zuurstofmaskers om het probleem aan te kaarten.
EPA India is in het algemeen erg vervuild. Deze schoolkinderen droegen gisteren zuurstofmaskers om het probleem aan te kaarten.
Een roepie voor elk plasje. Door mensen te gaan betalen als ze van openbare toiletten gebruikmaken, hoopt de Indiase miljoenenstad Ahmedebad de overlast door wildplassers en 'nummer 2-ontlasters' in te perken.

Op tientallen plekken in de stad waar mensen niet de moeite nemen een wc op te zoeken, gaat de stad omgerekend anderhalve cent betalen aan de mensen die wel voor het openbaar toilet kiezen. Als dat succesvol is, gaat een bezoek aan alle driehonderd openbare toiletten in de hele stad geld opleveren.

Ahmedabad heeft niet alleen last van mensen die tegen bomen of muren plassen. "Sommigen doen hun grote boodschap zelfs midden op de stoep en dat vormt een gevaar voor de volksgezondheid'', zei een gemeentewoordvoerder tegen The Times of India.