Een pas verloofde bibliothecaresse, een lerares, een politieagent, een cheerleader... Zij werden brutaal neergemaaid in Las Vegas

Rouwende mensen tijdens een wake aan het stadhuis van Las Vegas.
epa Rouwende mensen tijdens een wake aan het stadhuis van Las Vegas.
Langzaam maar zeker raakt meer bekend over de slachtoffers die gisteren vielen op het Route 91 Harvestfestival in Las Vegas toen een dolle schutter vanuit een nabijgelegen hotel het vuur opende op de menigte. Er vielen in totaal 59 doden en zeker 527 gewonden.
Quinton Robbins (20) was met zijn vriendin op het festival. Zij overleefde het.
rv Quinton Robbins (20) was met zijn vriendin op het festival. Zij overleefde het.

Quinton Robbins (20)

In de momenten na de schietpartij probeerden zijn vrienden meteen contact te krijgen met Quinton Robbens, een 20-jarige recreatieassistent. Maar Quinton, die samen met zijn vriendin Ally Plumlee op het festival aanwezig was, antwoordde op geen enkel berichtje. Hij was doodgeschoten. "Hij was een fantastische jongen met een groot hart die alles voor je zou doen", postte zijn tante Doreen Hawk-Wells op Facebook. "Hij had gezondheidsproblemen die hij overwonnen heeft, maar liet die problemen hem er niet van weerhouden om het leven voluit te leven."

Jordan McIldoon (23) stierf in de armen van een onbekende vrouw.
rv Jordan McIldoon (23) stierf in de armen van een onbekende vrouw.

Jordan McIldoon (23)

De 23-jarige Jordan McIldoon uit Brits Colombia zou binnenkort beginnen aan een nieuwe opleiding en werkte als leerling-mechanicus. Samen met zijn vriendin Amber Bereza was hij op het festival aanwezig. Jordan stierf in de armen van een andere festivalgangster, die hij niet kende. "Ik ben nu vlakbij het festivalterrein", schreef Heather Goozle op Facebook. "We mogen nergens heen. Ik ben hier met een jongen die in mijn armen is gestorven! RIP Jordan McIldoon uit Brits Colombia", schreef ze. "Ik kan niet geloven dat dit aan het gebeuren is." Volgens een vriendin was Jordan "een van de liefste, grappigste en meest oprechte jongens" die ze kende. "Elke keer als ik een feestje gaf was hij de beste persoon die aanwezig was. Dit verlies kan ik niet onder woorden brengen", schreef Alina Andreea Diaconu op Facebook.

Sandy Casey (35) was de enige van haar groep die de schietpartij niet overleefde.
rv Sandy Casey (35) was de enige van haar groep die de schietpartij niet overleefde.

Sandy Casey (35)

De 35-jarige Sandy Casey, een lerares uit Californië, was samen met collega's voor een weekendje naar het festival getrokken. De rest van de groep overleefde de schietpartij, Sandy niet. "Dit is ongelofelijk triest en tragisch" schreef schooldirecteur Mike Matthews in een email naar de schoolgemeenschap. "Ik kan dit niet begrijpen. Dit moet stoppen." Casey's partner Christopher Willemse schreef op Facebook over zijn vrouw dat "de liefde en de steun die zij en ik hebben ontvangen in deze moeilijke tijden laten zien wat voor een fantastische vrouw ze werkelijk was. Ze haalde alles uit het leven en maakte mij de meest gelukkige man in de wereld. Ik ben zo dankbaar voor alle lieve woorden en gebaren, ze betekenen alles voor me en zeker ook voor haar."

Jessica Klymchuck (28) kon maar een dikke week van haar verloving genieten. Op 24 september vroeg haar vriend haar ten huwelijk.
rv Jessica Klymchuck (28) kon maar een dikke week van haar verloving genieten. Op 24 september vroeg haar vriend haar ten huwelijk.

Jessica Klymchuck (28)

Jessica Klymchuck heeft maar een goede week kunnen genieten van haar verloving. Haar vriend Brent Irla vroeg haar vorige week, op 24 september ten huwelijk. "Brent, je bent gezonden door de hemel", schreef de vrouw bij de bekendmaking op Facebook. De 28-jarige moeder van vier kinderen was samen met haar verloofde toen ze stierf. Ze werkte als bibliotecaresse en als buschauffeur van de katholieke basisschool waar haar kinderen naartoe gingen.

De vrienden van Angela Gomez zijn een crowdfundactie begonnen op GoFundMe.
rv De vrienden van Angela Gomez zijn een crowdfundactie begonnen op GoFundMe.

Angela Gomez

Angela Gomez was een voormalige high school cheerleader en was samen met haar vriend op het festival. 'Angies' dood werd bevestigd door de Riverside Polytecnic High School, dat ook een crowdfundingsactie voor haar familie opzette. "Mijn hart ligt in stukken uiteen en het voelt aan alsof het niet echt is. We waren al acht jaar vrienden en hadden nog zoveel tijd te gaan. Rust zacht, tweelingzusje. Je bent zo geliefd", schreef een van haar vriendinnen op Twitter.

Rachael Parker was het visitekaartje van haar afdeling op het werk.
rv Rachael Parker was het visitekaartje van haar afdeling op het werk.

Rachael Parker (33)

De 33-jarige Rachael Parker was samen met een paar collega's op het festival aanwezig. De registratietechnicus raakte zwaargewond en stief in het ziekenhuis. De vrouw was het gezicht van haar afdeling, waar ze meestal aan de receptie zat. "Ze was erg populair. Heel veel mensen kenden haar: ze is de eerste persoon die je zag als je de afdeling op kwam... Ze zorgde voor een glimlach bij de mensen."

Bailey Schweitzer (20) was het zonnestraaltje dat iedereen graag hielp en door iedereen geliefd was.
rv Bailey Schweitzer (20) was het zonnestraaltje dat iedereen graag hielp en door iedereen geliefd was.

Bailey Schweitzer (20)

De 20-jarige Bailey Schweitzer stond nog maar aan het begin van haar leven. Twee jaar geleden behaalde ze aan de middelbare school haar diploma en sindsdien werkte ze bij Infinity Communications & Consulting. "Ze was een zonnestraaltje op een bewolkte dag in ons kantoor", zegt CEO Fred Brakeman. "Wanneer je in ons kantoor kwam of gewoon belde, was zij altijd degene die je direct hielp. Onze vriendin en collega zal erg gemist worden en zal in onze harten nooit kunnen worden vervangen", klonk het bij de emotionele CEO. "Iedereen was dol op haar", zeggen ook vrienden. "Bailey is altijd al de favoriet van iedereen geweest. Ze stond altijd voor iedereen klaar en iedereen, jong en oud kende haar ook. Ik mis je nu al!", schreef een van haar vrienden op Facebook.

Charleston Hartfield (34) was politieagent in Las Vegas en legerveteraan. Op het moment van de schietpartij was hij niet aan het werk.
rv Charleston Hartfield (34) was politieagent in Las Vegas en legerveteraan. Op het moment van de schietpartij was hij niet aan het werk.

Charleston Hartfield (34)

Charleston Hartfield was een politieagent, American football-coach en legerveteraan. Onder zijn jeugdige spelertjes was hij bekend als 'coach Chucky'. "Coach Heartfield heeft velen van ons zowel op het veld als daarbuiten beinvloed. Hij was een groot man, die we veel te vroeg hebben verloren", schreef zijn club op Facebook. "Spelers en oud-spelers: coach Chucky zou willen dat jullie doorgaan met jullie leven en blijven doen wat jullie van plan waren. Gebruik de gedachte aan coach Chucky als een bron van motivatie en inspiratie, niet voor verdriet en zorgen..." Ook Charlestons vrienden zijn aangeslagen. "Ik ken geen betere man dan Charles", zei Troy Rhett aan de Las Vegas Review Journal. "Hij was de meest oprechte Amerikaan die ik ooit ontmoet heb." Op Facebook beschreef Hartfield zichzelf als vader, echtgenoot en zelfgepubliceerde auteur: nog maar enkele dagen geleden was hij getagd in een foto van zijn eigen boek ' Memoirs of a Public Servant', waarin hij verslag doet van zijn ervaring als politieman in Las Vegas. Ten tijde van de schietpartij was Charleston niet aan het werk.

Lisa Romero (48) was dol op haar familie en was een geliefde secretaresse op de school waar ze al lang werkte.
rv Lisa Romero (48) was dol op haar familie en was een geliefde secretaresse op de school waar ze al lang werkte.

Lisa Romero (48)

Lisa Romero zag niets of niemand liever dan haar familie, haar man en kinderen, op wie ze gek was. "Ze hield van haar kinderen en haar man. Dat ze op zo'n zinloze manier om het leven moest komen. Dit is een verschrikkelijke dag voor ons allemaal", aldus een familielid van de vrouw, Ashley Romero aan de de HuffPost. Haar neef Robert Romero schreef op Facebook dat hij wenste dat "God jou, goede vrouw, in zijn hemelse koninkrijk zal opnemen." Lisa Romero werkte jarenlang als secretaresse in Miyamura High School in Gallup in de staat New Mexico. Ook daar zal ze worden gemist. "Ze was een ongelofelijk lieve en oprechte vriendin, mentor en studentenvoorvechtster."

Susan Smith (53) was altijd positief en straalde een warmte uit die haar familie en collega's erg zullen missen.
rv Susan Smith (53) was altijd positief en straalde een warmte uit die haar familie en collega's erg zullen missen.

Susan Smith (53)

Susan Smith, een 53-jarige office manager in de Vista Fundamental Elementary school in Simi Valley in Californië, zal vooral herinnerd worden om haar "eindeloze glimlach" en haar "lieve karakter". "Ze was altijd behulpzaam en had zo'n positieve, motiverende houding. Het was een plezier om met haar samen te werken. Haar positieve houding maakte mijn baan gemakkelijker. We sturen gebeden en liefde naar haar familie en naar haar schoolfamilie", schreef collega Gayle Callaway geëmotioneerd.

Adrian Murfitt (35) hield van vissen, zijn honden en countrymuziek. Hij was helemaal vanuit Alaska afgezakt om het countryfestival bij te wonen.
rv Adrian Murfitt (35) hield van vissen, zijn honden en countrymuziek. Hij was helemaal vanuit Alaska afgezakt om het countryfestival bij te wonen.

Adrian Murfitt (35)

Adrian Murfitt was visser van beroep en reisde helemaal vanuit Alaska naar Las Vegas om het festival bij te wonen. Hij werd in zijn nek geschoten toen hij bij het podium foto's aan het maken was met zijn vriend Brian MacKinnon. "Helaas stierf hij in mijn armen", schreef MacKinnon op Facebook. Volgens zijn zus Shannon Gothard was haar broer een groot liefhebber van country muziek en zong hij zelf ook niet onaardig. "Hij was een grote countryfan en had zelf een prachtige zangstem", vertelde ze aan de Amerikaanse media. "Hij hield van vissen, zijn honden en zijn countrymuziek."

Jennifer Parks laat behalve haar man, die tijdens de schietpartij gewond raakte, ook haar twee kinderen achter.
rv Jennifer Parks laat behalve haar man, die tijdens de schietpartij gewond raakte, ook haar twee kinderen achter.

Jennifer Parks

Kleuterjuf Jennifer Parks was moeder van twee kinderen en was net aan haar derde jaar begonnen op Palmdale school in Californië, waar ze herinnerd wordt als een "geweldige lerares". "Ze hield van haar job, ze hield van haar familie", zegt directeur Regina Rossall. "Ze was een van die leraren die er echt van hield om naar school te komen, dat kon je aan haar gezicht zien. Dit is een zeer trieste dag." Jennifers echtgenoot Bobby raakte tijdens het concert ook gewond, maar overleefde na een operatie aan zijn arm en hand de vreselijke schietpartij. Het koppel was in Las Vegas op bezoek bij Jennifers broers, die beiden in de stad wonen. "Ze was een van de liefste mensen die je in je leven tegenkwam. Ze probeerde altijd iedereen te helpen", klinkt het.

Christopher Roybal was samen met zijn moeder bij een concert aanwezig, maar omdat hij eerder arriveerde stonden ze niet bij elkaar toen het vuur geopend werd.
rv Christopher Roybal was samen met zijn moeder bij een concert aanwezig, maar omdat hij eerder arriveerde stonden ze niet bij elkaar toen het vuur geopend werd.

Christopher Roybal (28)

Christopher Roybal ging samen met zijn moeder naar hetzelfde concert toe, maar alleen zij overleefde het. Moeder Debbie Allen zegt dat haar zoon vroeger arriveerde dan zijzelf, waardoor de twee niet samen waren toen de schutter het vuur opende. "Ik probeerde om in de richting te rennen van waar ik dacht dat hij was, maar een man hield me tegen. Hij trok me weg en zei 'je kan niet naar de kogelregen toe rennen.'" Haar zoon, Christopher Roybal was een legerveteraan die in Afghanistan gediend heeft. "Dit is de meest verschrikkelijke dag van mijn leven", zegt zijn moeder.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • BertPienter

  De slachtoffers zijn altijd gewone onschuldige mensen met ieder hun eigen karakter en leven. De daders waren dat ook, tot ze zelf de beslissing namen om te stoppen met mens zijn en liever monster wilden worden.

 • Jan Dadde

  Vreselijk...rust in vrede

 • pierre van damme

  in wat voor een wereld leven wij heel erg voor de getroffen familieleden dat zij allen rusten in vrede

 • mis tanget

  Wat is dat voor een reactie, ghreu ? Wanneer de slachtoffers een gezicht krijgen, wordt het nog triestiger. Om over de gewonden nog te zwijgen. Hoe komen zij dit te boven ? Wat een hel voor hun dierbaren en nabestaanden.

 • ghreu foorever

  Allemaal perfect burgers amai