Eén enkele spuit heeft het leven van Emira geruïneerd

AFP
Emira Sela (31) was haar eerste rimpels liever kwijt dan rijk. Ze liet een injectie zetten die de beginnende tekenen van ouderdom zouden uitvagen. Zo werd haar toch beloofd maar één spuit ruïneerde haar leven.

Plastische chirurgie richt momenteel een ravage aan in Albanië. Daar kan je spotgoedkoop een ingreep ondergaan en vele vrouwen komen dan ook in de verleiding.

Het was de kapster van Emira die haar vertelde dat een eenvoudige injectie van omgerekend 60 euro komaf zou maken met haar rimpels. "Ze verzekerde me dat er geen risico's aan verbonden waren. Ze schudde enkele namen van bekenden uit haar mouw die een gelijkaardige behandeling hadden ondergaan", verklaarde de vrouw met trillende stem aan het persagentschap AFP.

In Albanië bieden kapperszaken en beautysalons dergelijke cosmetische ingrepen aan terwijl ze de kennis en expertise missen. De injecties gebeuren met illegale substanties afkomstig van Turkije en China.

Eén inspuiting in augustus vorig jaar met een product waar Emira niets van afwist, was voldoende om haar leven te ruïneren. Sinds die noodlottige dag heeft ze voortdurend pijn, koorts en last van misselijkheid. Door een abces aan haar rechterkaak gaat haar oog maar half open en haar gelaat is zo goed als verlamd.

Nu bedekt de vrouw haar gezicht met haar hand om de verminking te verstoppen. "Ik ben zo misvormd dat ik geprobeerd heb om zelfmoord te plegen", zei Emira die haar job als bankbediende verloor. Haar laatste hoop is nu een corrigerende ingreep in Italië die later deze maand plaatsvindt.

AFP
AFP