Een dode en zeven gewonden bij schietpartij in Baltimore

De politie is aan het werk op de plek waar de schietpartij plaatsvond.
AP De politie is aan het werk op de plek waar de schietpartij plaatsvond.
Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Baltimore in de oostelijke kuststaat Maryland is een persoon om het leven gekomen en zijn zeven anderen gewond geraakt. Rond vijf uur ’s middags lokale tijd liep een man op een groep mensen af die buiten aan het koken waren in een straat in het westen van de stad, waarna hij willekeurig mensen neer begon te schieten.

Dat meldt politiecommissaris Michael Harrison van de politie van Baltimore.

Een persoon probeerde aan de schoten te ontsnappen door weg te rennen, maar zakte vlakbij een kerk in elkaar. Hij werd in het ziekenhuis doodverklaard. Zeven andere mensen raakten tijdens de schietpartij gewond: over de ernst van hun toestand is niets bekend.

De politie is voorlopig nog op zoek naar de schutter en doet daarbij een beroep op de lokale gemeenschap. Mogelijk was er een tweede schutter aan het werk die de aanvaller onder vuur nam.

De kookactiviteiten zouden niets met de naburige kerk te maken hebben gehad, aldus de politie.
AP De kookactiviteiten zouden niets met de naburige kerk te maken hebben gehad, aldus de politie.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.