Eén dode en 20 gewonden bij schietpartij op straatfeest in Washington

AP
Op een straatfeest in de Amerikaanse hoofdstad Washington is er een vuurgevecht ontstaan waarbij een 17-jarige gedood is en 20 andere mensen gewond raakten.

Onder de gewonden is ook een politieagente die op dat moment geen dienst had. Ze raakte ernstig gewond bij het incident en verkeert in levensgevaar, meldt politiechef Peter Newsham. 

Er zouden drie schutters aan het werk geweest zijn. Eentje gebruikte een halfautomatisch wapen, melden lokale media. 

Het is onduidelijk wat er precies aan de hand was op het straatfestival in een woonwijk in het zuidoosten van de stad en waarom er precies werd geschoten. Burgemeester Muriel Bowser vertelde aan journalisten dat er blijkbaar honderden mensen op het evenement waren, wat een schending inhoudt van de coronamaatregelen van de stad. Bovendien is het drinken van alcohol in het openbaar verboden, voegde Bowser er nog aan toe. 

AP
APReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.