Eén dode bij wegblokkade van gele hesjes in Arles

Wegblokkade van de gele hesjes in Parijs.
REUTERS Wegblokkade van de gele hesjes in Parijs.
Bij een wegblokkade van de 'gilets jaunes' ('gele hesjes') in de Zuid-Franse stad Arles is vandaag één dode gevallen. Dat meldt het parket van Tarascon. Het gaat om een automobilist die afgelopen nacht op een vrachtwagen inreed nadat die plots moest stoppen voor de file veroorzaakt door de blokkade.

"Dit ongeval is rechtstreeks gelinkt aan een blokkade van gilets jaunes, die een gigantische file van 10 kilometer teweeg heeft gebracht", meent het parket.

De Franse president Emmanuel Macron is intussen in crisisvergadering met de Franse regering. Het is niet uitgesloten dat die de noodtoestand uitroept. Eerder op de dag ging Macron al een kijkje nemen aan de Arc de Triomphe in Parijs, waar gisteren nog stevig werd betoogd.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Vannuffelen

  Voor elke dode een geel hesje doodschieten . Ik snap niet dat men toelaat dat men wegen blokkeert . Als ik dat zou doen , het zal niet lang duren denk ik . Een bende werkschuw tuig is dat .

 • Walter Lippens

  Daarmee staat de teller al op twee. Haal dat krapuul van de straat. We betalen genoeg belastingen om ervoor te zorgen dat onze rust en veiligheid gewaarborgd wordt.

 • Mike Cook

  Vals van parket om die link te leggen. Trek je de lijn door is elke dode op de baan de schuld van de overheid omdat zij geen filevrije wegen regelt.

 • Dirk De Winter

  Het gaat hier niet alleen over diesel, Europa maakt alles 10 keer duurder,en zij graaien verder.

 • Frans Peeters

  Dit nagenoeg in de media uitvergroten, maar de miljoenen die dagelijks aan taxen door Marcon en onze regering worden gecasseerd?