Ecuador getroffen door aardbeving met magnitude van 7,5

Een seismograaf meet de aardschokken.
Getty Images Een seismograaf meet de aardschokken.
Het oosten van Ecuador is vrijdag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 7,5. Dat melden de Amerikaanse geologische diensten. De autoriteiten laten weten dat nog geen slachtoffers of schade zijn gemeld.

De beving gebeurde op 17 kilometer van de stad Montalvo, op een diepte van 132 kilometer, niet ver van de grens met Peru.

Volgens de Ecuadoraanse autoriteiten vond de aardbeving plaats rond 5.17 uur (11.57 u Belgische tijd) in de provincie Morona Santiago.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guillaume Schouten

    Een raar gevoel hoor, de eerste beving stond ons huis wel 30 seconden te schudden de tweede beving van 5.9 kwam ongeveer 15 minuten later. Ook zo’n 30 seconden. Daarna kwamen er nog twee kleine bevingen van 3.9 en 3.6. Er is inderdaad weinig schade aangericht. Gelukkig maar. Masr je wordt wel lekker door elkaar geschud. In Cuenca gingen vele mensen meteen de straat op want je weet nooit of er iets instort. Ik woon nu 1.5 jaar in Ecuador en heb dit al driemaal meegemaakt. Willem Schouten.