Echtpaar Balkany krijgt celstraf voor fiscale fraude

Archiefbeeld van burgemeester van Levallois-Perret Patrick Balkany (links) en eerste adjunct Isabelle Balkany (rechts). Het echtpaar kreeg vandaag celstraffen wegens fiscale fraude.
AFP Archiefbeeld van burgemeester van Levallois-Perret Patrick Balkany (links) en eerste adjunct Isabelle Balkany (rechts). Het echtpaar kreeg vandaag celstraffen wegens fiscale fraude.
De correctionele rechtbank in Parijs heeft de burgemeester van Levallois-Perret Patrick Balkany tot vier jaar cel effectief veroordeeld wegens fiscale fraude. Hij moet meteen de gevangenis in. 

Zijn echtgenote en eerste adjunct Isabelle kreeg drie jaar cel. Zij is niet meteen van haar vrijheid beroofd en zag hoe politiemensen op haar 71-jarige man toestapten om hem mee te nemen. Beide verkozenen van de LR mogen zich ook tien jaar niet meer verkiesbaar stellen.

Balkany liet zijn advocaten meteen na zijn opsluiting in de gevangenis een aanvraag indienen om weer in vrijheid gesteld te worden, zo werd in gerechtelijke kringen vernomen. De aanvraag moet door het hof van beroep in Parijs behandeld worden binnen de twee maanden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.