Echtgenoot van vrijgesproken Pakistaanse christen Asia Bibi vraagt asiel in VK, VS en Canada

Supporters van een islamitische politie partij demonstreren tegen de vrijspraak van Asia Bibi.
EPA Supporters van een islamitische politie partij demonstreren tegen de vrijspraak van Asia Bibi.
De echtgenoot van de Pakistaanse Asia Bibi vraagt in een videoboodschap asiel in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada.

In Pakistan wordt al dagenlang geprotesteerd tegen de vrijlating van Asia Bibi, een christelijke vrouw die sinds 2010 in de dodencel zat. Bibi werd ter dood veroordeeld voor blasfemie in een ruzie met moslimvrouwen terwijl ze op een boerderij werkte. De Pakistaanse autoriteiten hebben nu een akkoord gesloten met de radicaalislamitische partij Tehreek-i-Labaik (TLP) om een einde te maken aan de protesten. Daarin is onder meer opgenomen dat de vrouw het land niet mag verlaten.

“Ik vraag president Donald Trump om ons te helpen hier te vertrekken”, zegt Ashiq Masih in een videoboodschap. “Daarna vraag ik ook de Britse eerste minister om haar best te doen ons te helpen.”

“De familie vraagt asiel in de Verenigde Staten, in Groot-Brittannië en in Canada”, bevestigt Wilson Chowdhry, voorzitter van de vereniging van Pakistaanse christenen in Groot-Brittannië. “Die landen hebben de grootste gemeenschappen van Pakistaanse christenen en ze praten er Engels. Hun kinderen leren die taal, maar zelf beheersen ze ze niet.”

Ashiq Masih vraagt ook asiel voor Joseph Nadeem, die de familie onderdak verleent sinds de veroordeling van Asia Bibi in 2010. “Als Asia Bibi het land verlaat, zal elk lid van haar familie, elke persoon die met haar in verband wordt gebracht, worden gedood”, aldus Wilson Chowdhry.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Maar N-VA wil die familie per se naar hier halen..... en dan gaan eisen dat ze Nederlands leren, zeker?

 • edy dams

  haatdragend volk, is dat nu islam? een bende zotten daar, een jut op en de rest doet mee

 • Jan De Cock

  Godsdienst is opium voor het volk citaat Karl Marx

 • willy platteau

  omdat zij uit dezelfde kom gedronken heeft als een moslima ???? zijn die daar zo gek ? maar nog erger ;zo fanatiek ?? te gek om te verwoorden ! en dat noemt men nu ,,religie,, ! geweldige religie ! niemand heeft het recht om een ander het leven af te nemen !! achterlijk volk ,dat nog niet eens tot twee kan tellen , en die kunnen ze manipuleren

 • Tony Jansen

  Gewoon Besien en Almaci eens langs sturen oja neem Calvo en Kitir ook mee die zullen wel een praatje maken met die jongens zal allemaal wel meevallen. Of probeer Somers die weet ook hoe je mensen vredevol moet laten samenleven .