Echte ‘Ferry Bouman’ meldt zich bij politie

In de tv-serie 'Undercover’ vertolkt Frank Lammers de rol van 'Ferry Bouman’. Zijn tegenspeler is Tom Waes. Het scenario is gebaseerd op de criminele activiteiten van Janus van W. Eén zond begin dit jaar de reeks uit.
© VRT De Mensen/Jo Voets In de tv-serie 'Undercover’ vertolkt Frank Lammers de rol van 'Ferry Bouman’. Zijn tegenspeler is Tom Waes. Het scenario is gebaseerd op de criminele activiteiten van Janus van W. Eén zond begin dit jaar de reeks uit.
Tot verbazing van de Nederlandse politie stond een van de bekendste drugscriminelen van Nederland, Janus van W., gisteren opeens in het Eindhovense hoofdkantoor. Na een gesprek is hij weer vertrokken. 

Volgens bronnen zou Van W. zelf verhaal zijn gaan halen bij de politie. Hij meldde zich op het bureau als Ferry Bouman. Dat is de hoofdpersoon van de tv-serie, deels gebaseerd op Van W.  De Eindhovenaar die lange tijd vanuit een Lommelse camping opereeerde, heeft een gesprek gehad en is daarna weer vertrokken.

Harry Potter
Van W. (58), in de onderwereld bekend als Harry Potter, werd in 2011 in ons land tot zestien jaar cel veroordeeld wegens grootschalige drugshandel, maar kwam in 2015 al op vrije voeten. Een jaar later werd zijn naam genoemd bij de grote Party King-zaak. Dat was het 'rovershol’ in het Nederlandse Best (Noord-Brabant) waar de politie jarenlang gesprekken van producenten en handelaars in harddrugs afluisterde. Van W. is daar ook geweest.

Het is op dit moment onduidelijk in hoeverre Van W. daar daadwerkelijk voor werd of wordt gezocht. Zijn advocaat Bert de Rooij probeert dat helder te krijgen, maar heeft nog geen antwoord.

De speurders namen in juni 2009 onder andere deze Harley Davidsons bij drugsbaron Janus van W. in beslag. Hij werd opgepakt op een camping in Lommel.
belga De speurders namen in juni 2009 onder andere deze Harley Davidsons bij drugsbaron Janus van W. in beslag. Hij werd opgepakt op een camping in Lommel.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mathias Hella

  Justitie weer op zn best

 • edwin Lauwereins

  Da’s maar een vierde van zijn straf.

 • Sylvio Castro

  4 jaar en hups we doen lekker verder. Een mooi businessmodel is dat.

 • Kevin Noël

  16 jaar cel en na 4 jaar al buiten dan kan je wel risico pakken om illegaal veel geld te verdienen.