Duurste woning in VS raakt maar niet verkocht: prijsdaling van 50 miljoen dollar

Bent u miljardair en op zoek naar een nieuw stulpje in de Verenigde Staten? Rep u dan naar Los Angeles waar het domein Chartwell maar niet verkocht geraakt. Een nieuwe prijsdaling voor de monumentale villa is maandag doorgevoerd. Wie 195 miljoen dollar kan neertellen, mag zich de nieuwe eigenaar noemen. Dat is liefst vijftig miljoen dollar minder dan de orginele vraagprijs van 245 miljoen dollar (215 miljoen euro) in oktober 2018.

De New York Post schrijft dat de aanvankelijke startprijs mogelijk nog veel hoger lag, namelijk 350 miljoen dollar (307 miljoen euro). Dat bedrag zou echter buiten proportie zijn geweest, stellen deskundigen.

De huidige eigenaars zijn de erfgenamen van de in 2017 overleden miljardair Jerry Perenchio (86). Hij was de baas van Univision, een Spaanstalig televisienetwerk in de Verenigde Staten. Hij woonde tot aan zijn dood in de gigantische woonst en kocht de villa in 1986 voor 13,5 miljoen dollar. Eigendomsaktes laten zien dat hij zijn domein in drie decennia aanzienlijk heeft vergroot. De eigenaars van aangrenzende percelen werden uitgekocht. Het domein verdubbelde haast in grootte tot 10,4 acres (meer dan 42.000 vierkante meter, een kleine woonwijk).

Wijnkelder

De villa zelf dateert uit de jaren dertig. Het landhuis heeft vijf slaapkamers ter beschikking, een zwembad met poolhouse en een tennisveld. Blikvanger is de garage die plaats biedt aan 40 voertuigen. Ook de wijnkelder met maar liefst 12.000 flessen is onderdeel van de verkoop. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiane D'Heldt

  Voor zoveel geld koop je een bouwgrond en zet je er een huis op naar uw goesting en dan heb je nog veel centen over en waarschijnlijk meer slaapkamers

 • Febe Chapin

  5 Slaapkamers maar? Dat is pas belachelijk. Maar voor de rest prachtig.

 • johanneke li

  zo'n grote, uitgebouwde villa's worden uiteindelijk te persoonlijk; maw ze zijn teveel gericht op de vorige eigenaar en zijn behoeften. als je een ander gevoel hebt ga je geen dure villa kopen om het dan terug voor veel geld te moeten verbouwen. en mensen met voldoende geld zijn nu ook niet dik bezaaid.

 • Pierre Jacobs

  Met die 12 000 flessen erbij is dat normaal, en men recupereert het leeggoed.