Duurste huis ter wereld staat in Hongkong: 681.000 euro per vierkante meter

Het duurste huis ter wereld staat in de exclusieve wijk The Peak in Hongkong.
Christie's Het duurste huis ter wereld staat in de exclusieve wijk The Peak in Hongkong.
Het duurste huis ter wereld staat in Hongkong in de exclusieve wijk The Peak, de duurste buurt van de Chinese miljoenenstad. De villa die momenteel te koop is, heeft een prijskaartje van bijna 447 miljoen dollar (omgerekend zo’n 392 miljoen euro). 

De luxueuze villa uit 1991 heeft een buitenzwembad en telt vier slaapkamers met evenveel zwembaden. Daarnaast heeft de toekomstige eigenaar een tuin die zo’n 15 are groot is. Wie na een bezoekje interesse heeft om de villa in de duurste wijk van Hongkong te kopen, moet rekening houden met een vraagprijs van 447 miljoen dollar (zo’n 392 miljoen euro). Het riante huis is 575 vierkante meter groot, wat betekent dat de potentiële koper maar liefst 681.000 euro per vierkante meter moet neertellen. Dat is ongeveer de vraagprijs van een luxueuze villa in ons land.

Voorlopig deed naar verluidt nog niemand een bod. Het huis staat al een tijdje te koop via de vastgoedtak van het bekende veilinghuis Christie’s. Volgens de Franse krant Le Figaro is het stulpje in handen van het management van de Aziatische holding Chuang’s Consortium International. Het management kocht het huis in 2014 voor amper 16 miljoen euro. 

Peperdure woonmarkt

Voor veel Chinezen is een betaalbare woning vinden in Hongkong een hele uitdaging. Hongkong heeft al acht jaar op rij de minst betaalbare woonmarkt ter wereld. Zelfs een parkeerplaats kan er 600.000 euro kosten. Hulporganisaties riepen de plaatselijke overheid al verschillende keren op om meer te investeren in betaalbaar wonen. 

De Chinese stad telt meer dan 7,1 miljoen inwoners en geldt als een van de meest dichtbevolkte plaatsen ter wereld (gemiddeld 6.541 personen per vierkante kilometer). Ter vergelijking, België kent een bevolkingsdichtheid van 376 mensen per vierkante kilometer. Uit een onderzoeksrapport dat Reuters eerder dit jaar publiceerde blijkt dat 1 op 5 inwoners van Hongkong onder de armoedegrens leeft. 

Christie's
Christie's
Christie's

Bekijk ook:
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pascal De Groote

  Juist ja ooit gebouw voor ik met die split in het midden en grote ramen, kan mij die vloer schelen vernieuw de vloer maar dat is zeker zijn geld waard ken die mensen lol ik zou meer betalen maar kan het niet betalen.

 • Pascal De Groote

  De grond de ligging ik zie genoeg bomen die nog gekapt kunnen worden en dat huis erboven ligt hoger dus dat zou meer moeten waard waard zijn want die kijken toch maar neer op ons

 • Thomas De Bakker

  En antillia van 1 miljard euro? India

 • Laetitia Dubois

  Al die jaloerse reacties weer. Mensen lijken niet te verstaan dat de woning niet van belang is maar dat je de grond koopt. Wie zo een bedrag kan neerleggen trek zich niet aan hoe de woning eruit ziet want hij zal toch een nieuwe bouwen. En de ligging is inderdaad schitterend voor de regio.

 • Jan Delafontaine

  Wel een lelijk oude parket voor zo een duur huis