Dutroux probeert weer om vervroegd vrij te komen

Marc Dutroux is opgesloten in de gevangenis van Nijvel en zit 23 jaar in de cel.
SudPresse Marc Dutroux is opgesloten in de gevangenis van Nijvel en zit 23 jaar in de cel.
Marc Dutroux (62) doet opnieuw een poging om vervroegd vrij te komen. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad zaterdag. Op 17 oktober zal de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zich buigen over de vraag. Dutroux is opgesloten in de gevangenis van Nijvel en zit 23 jaar in de cel. 

Op 22 juni 2004 werd Dutroux door het hof van assisen veroordeeld tot levenslang. In de praktijk komt levenslange opsluiting neer op dertig jaar. In dit geval moet een veroordeelde twee derde van zijn straf uitgezeten hebben om in aanmerking te komen voor vervroegde vrijlating en voldoen aan allerlei voorwaarden. Ondertussen zit hij 23 jaar in de cel.

In september vorig jaar kondigde hij aan dat hij de strafuitvoeringsrechtbank zou vragen om een college deskundigen aan te stellen. Die experten moeten nagaan of er gevaar op recidive bestaat. Op 17 oktober buigt de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank zich over deze kwestie.
88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • WILLIAM WAUTERS

  zulke mensen mogen nooit vrijkomen .

 • Jan Verstrepen

  Vervroegd vrijkomen! steek hem in een kot en smijt de sleutels weg zodat hij aan de lijve kan ondervinden hoe die kinderen gestorven zijn.

 • Toran Korshnah

  De bevolking is die gast nog niet vergeten. Hij zal als kluizenaar moeten leven...

 • Mario Adams

  Levenslang is levenslang. Punt.

 • Susie Casteleyn

  Die hebben dan al een leven gelijk ne koning, en dat gaat verder met eisen stellen? Laat maar verkommeren geen medelijden mee. In de verste en donkerste cel steken.