Dus zo doen ze dat: knappe timelapse toont hoe een vliegtuig gemaakt wordt

Luchtvaartmaatschappij British Airways gunt ons in deze fascinerende video een boeiende blik achter de schermen. De timelapse toont hoe hun nieuwe Boeing 787-9 Dreamliner in elkaar gezet en bespoten wordt. Een knap staaltje vakmanschap met de coolste robots en met gigantische machines, zo blijkt.

In slechts vier minuten onthult de video het ongelofelijke werk dat gepaard gaat met de constructie van een vliegtuig, en meer bepaald van het nieuwe paradepaardje van British Airways: de Boeing 787-9 Dreamliner.

Dat vliegtuig zal na verschillende testvluchten deze maand voor het eerst officieel de lucht in gaan en ingezet worden voor commerciële vluchten tussen Londen en Abu Dhabi, Delhi, Kuala Lumpur, Muscat en Austin, Texas.

De nieuwe Dreamliner heeft twee krachtige Rolls-Royce Trent motoren, maar is stiller en ook brandstofefficiënter (20%) dan andere jets in zijn categorie. Het vliegtuig zal daarnaast 216 passagiers kunnen vervoeren, die extra kunnen genieten van hun tocht door de wolken dankzij ramen die 30 procent groter zijn dan bij andere middelgrote vliegtuigen.

screenshot