Duo overvalt museum Rome: 10.000 euro cash buit

Het overvallen museum Centrale Montemartini is ook online te bezoeken via Google Street View. Het is ondergebracht in een voormalige elektriciteitscentrale.
Google Street View Het overvallen museum Centrale Montemartini is ook online te bezoeken via Google Street View. Het is ondergebracht in een voormalige elektriciteitscentrale.
Alsof het een doodgewone bankoverval betrof, hebben twee gewapende mannen gistervooravond een museum in Rome overvallen. Het duo bedreigde rond vijf uur twee medewerkers aan de toegangsbalie van het museum Centrale Montemartini in het zuiden van de Italiaanse hoofdstad. 

Enkele late bezoekers stonden op dat moment nog aan te schuiven. Een medewerker moest onder bedreiging van een vuurwapen mee naar het kantoor waar de safe stond. De overvaller nam de brandkast vast en sleepte hem samen met zijn collega tot de uitgang. Een derde overvaller zette de safe mee in een klaarstaande wagen, waarop de drie wegstoven. Allen waren gemaskerd. De buit bedraagt rond de 10.000 euro cash aan toegangsgelden. Niemand geraakte gewond. De kunstwerken bleven onaangeroerd.

De politie probeert aan de hand van de bewakingsbeelden de overvallers te identificeren. Het Centrale Montemartini is ondergebracht in een voormalige elektriciteitscentrale en opende in 1997 de deuren in de wijk Ostiense. Tot de permanente collectie behoren klassieke beelden uit de Oudheid.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gustaaf carpels

    Ze zullen er wel de gang van zaken geweten hebben kan niet anders zou het niet zo vanzelfsprekend gegaan zijn