Dumpers drugsafval laten drie vaten met chemicaliën al rijdend leeglopen

De vaten zijn uit de auto gegooid toen ze leeg waren.
Bert Jansen De vaten zijn uit de auto gegooid toen ze leeg waren.
Onbekenden hebben zondagavond 1.600 liter chemicaliën geloosd tussen de Nederlandse gemeente Son en de stad Eindhoven, op 30 kilometer van de grens met België. Volgens de politie gaat het om drugsafval. Ook zijn langs de weg drie vaten van 1.000 liter aangetroffen.

De dumpers hadden bakken drugsafval tijdens het rijden laten leeglopen, waardoor een spoor van Eindhoven naar de gemeente Son was ontstaan. De kuubbakken met 1.000 liter drugsafval per stuk zijn uiteindelijk gedumpt op de Eindhovenseweg. De vloeistof, zo'n 1.600 liter chemicaliën, liep daarna de berm in. Op de weg was goed te zien hoe de vloeistof uit de vaten liep. 

De vervuiling is zo ernstig dat mogelijk een deel van de grond moet worden afgegraven. De gemeente was deze ochtend druk bezig met het opruimen van de troep, aldus een politiewoordvoerster.

Zaterdag werd bekendgemaakt dat het aantal dumpingen van chemisch drugsafval in Nederland vorig jaar is gestegen tot bijna driehonderd. Een derde daarvan (109 lozingen) vond plaats in Brabant.

Chemische lucht in Son en Breugel
Bert Jansen Chemische lucht in Son en Breugel7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • André Gijbels

  Zodra ze opgepakt zijn, allemaal een schop geven en alles laten afgraven, dan weten ze wat te doen dan.

 • Leopold Vanhoof

  Daders kunnen niet hard genoeg gestraft worden als ze ooit al gevonden worden.

 • paul van de velde

  Over een weekje is dat goedje van zelf op gelost en zekerst als het een paar keer goed regent. De rest is zever en zakken vullen.

 • Lou Bakker

  Ik vind dat die gewoon bij het containerpark afgeleverd moeten worden. Zonder dat er vervelende vragen gesteld gaan worden. Dit kost de maatschappij veel meer geld. Die war on drugs hebben we toch al verloren.

 • Jan Baroen

  Als ze dergelijk gespuis vatten, dan mogen die toch nooit meer vrijkomen en verplicht tot het einde van hun dagen onbezoldigd werken voor de gemeenschap.