Duizenden toeristen gestrand in Zuid-Afrika

Italiaans cruiseschip in de haven van Kaapstad. Cruiseschepen mogen niet langer aanmeren in Zuid-Afrika
AFP Italiaans cruiseschip in de haven van Kaapstad. Cruiseschepen mogen niet langer aanmeren in Zuid-Afrika
Nu in Zuid-Afrika, in de strijd tegen het coronavirus, een uitgaansverbod van drie weken is ingegaan, zijn momenteel duizenden toeristen gestrand in het land.

“Er zijn vele duizenden toeristen uit verschillende landen, vooral die wij als landen met een hoog risico hebben ingeschaald”, aldus de minister bevoegd voor internationale betrekkingen, Naledi Pandor, aan zender eNCA. Het gaat om onder meer Duitsland, Italië, China en Frankrijk.

Verschillende Europese ambassades probeerden via uitzonderlijke toelatingen hun landgenoten te repatriëren. 

Enkel essentiële verplaatsingen

Het leger en de politie handhaven het uitgaansverbod. Daarin zit ook de opschorting van alle commerciële trein- en luchtvaartverbindingen, een sluiting van de landgrenzen voor personenverkeer en een aanmeerverbod voor cruiseschepen.

Wie zijn of haar woning wil verlaten, mag dat enkel voor levensnoodzakelijke inkopen of om medische redenen. 

Lees ook: Nog 27.000 Belgen vast in buitenland (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Harry Vermeulen

    Snap niet dat die daar nog zijn. Elk normaal mens zou normaal gezien al lang zijn teruggekeerd. Zag je al lang aankomen. Ben zelf 2 weken geleden niet vertrokken om probleem te vermijden.

  • frederik saverien

    Ik ga mij niet voor de slimste uigeven maar een ding is zeker wij hebben het intijds geweten welk risico het was en degene die vast zitten moeten maar leren uit hun fouten dat reizen en geld niet voor de gezondheid voorgaat.Heb mijn reis ook uitgesteld en ben lekker thuis veel geluk aan degene die niet meer thuisgeraken.