Duizenden Syriërs op de vlucht voor bombardementen van regeringstroepen

In Idlib blijft het er verhit aan toegaan.
AP In Idlib blijft het er verhit aan toegaan.
Zo’n 21.000 mensen zijn op de vlucht geslagen voor bombardementen van de Syrische regeringstroepen in het gebied Khan Shaykhun (Idlib). De meeste mensen die daar verbleven, waren al vluchtelingen uit de provincie Hama.

Sinds 9 februari zouden de beschietingen op Khan Shaykhun het leven hebben gekost aan 40 burgers. Onder hen ook twaalf kinderen, naar verluidt. 

Idlib wordt voornamelijk gecontroleerd door de jihadistische militie Hayat Tahrir al-Sham, die gelieerd is aan al-Qaida. In januari heroverde deze groepering elf dorpen op het zuidelijke platteland van Idlib op de rebellengroep Nationaal Bevrijdingsfront. 

Vorig jaar bereikten Rusland en Turkije een deal voor een gedemilitariseerde bufferzone in de enclave. Een grootschalig offensief van de regeringstroepen werd hierdoor verhinderd.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Frans Peeters

    De framing is volop aan de gang, gelukkig is het in mei nog verkiezing maar velen zullen weer met hun ogen dicht in het opgezette klimaat debat opgaan

  • Anita Wellens

    Ik denk dat het een juist een goede zaak is dat al-Qaida op de vlucht is!