Duizenden migranten vanuit Turkije aangekomen in Griekenland

Tussen 1 en 26 mei kwamen 13.606 migranten vanuit Turkije aan in Griekenland.
afp Tussen 1 en 26 mei kwamen 13.606 migranten vanuit Turkije aan in Griekenland.
Griekenland ziet het aantal migranten dat uit Turkije komt toenemen, blijkt uit de cijfers voor mei. Tussen de 1ste en de 26ste arriveerden 13.606 mensen uit Turkije, 4.313 deden dat via land en 9.293 vaarden over. Dat zeggen de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR en de Griekse kustwacht. In april kwamen 3.020 mensen in Griekenland aan vanuit Turkije, in mei 2018 waren het er 4.734.

De Europese Unie sloot in 2016 een akkoord met Turkije, dat alle migranten die illegaal uit Turkije naar de Griekse eilanden gaan en geen asiel krijgen, terug naar Turkije kunnen worden gestuurd. 

In 2015 kwamen ruim 857.000 migranten uit Turkije naar Griekenland, in 2018 viel dat aantal terug op 50.000.

De zogenaamde "hotspots" op de Griekse eilanden, waar vluchtelingen en migranten in navolging van het akkoord tussen Turkije en de EU worden vastgehouden, zitten nog altijd overvol. Om deze te ontlasten brengt de regering in Athene mensen naar kampen op het vasteland.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANTONIO POL

  Oei, Erdogan wil meer geld krijgen om de mensen tegen te houden.

 • eric fewan

  Men kan ze ook verspreiden over gans het midden oosten.

 • Verhelst Karin

  Waarom naar Europa, deze mensen zullen veel beter aarden in een Islamitisch land. Denk dat de Westerse Europese landen zich nu vooral moeten concentreren op de goede integratie van de heel veel niet Europeanen die nu reeds deel uitmaken van hun gemeenschap. Wij worden er niet gelukkig van, zij zullen hier ook niet gelukkig zijn.

 • Danny Govaerts

  indien ze illegaal zijn de grens over gekomen onmiddellijk volgens het verdrag terug sturen. Indien ze legaal zijn verdelen over de landen die nog maar een klein deel officiële migranten opgenomen hebben .. dus alles naar de Balkan landen die bij Europa zijn gekomen.

 • peter servranckx

  Verhofstadt en consorten lossen dit wel op. Zoals ze al jaren doen.