Duizenden mensen protesteren tegen militair offensief in Syrische provincie Idlib

Duizenden mensen protesteren tegen het militair offensief in Idlib
AFP Duizenden mensen protesteren tegen het militair offensief in Idlib
Duizenden mensen hebben in de Syrische provincie Idlib geprotesteerd tegen het militaire offensief dat verwacht wordt op het bolwerk van rebellen. In de gelijknamige provinciehoofdstad droegen betogers vlaggen van oppositiegroepen en spandoeken met opschriften als "Ik ben een burger van Idlib en heb het recht in waardigheid te leven".

Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten sprak van tienduizenden betogers in de hele provincie en naburige rebellengebieden. In Idlib leven zowat drie miljoen burgers, onder wie vluchtelingen uit andere delen van Syrië. 

Het Syrische leger heeft troepen samengetrokken en bereidt een aanval voor op de regio in het noordwesten van het land. In die regio zitten tienduizenden gewapende mannen, onder wie veel extremisten. Ze worden gedomineerd door Hay'at Tahrir al-Sham, een tak van Al Qaida. Tegelijkertijd vergaderen in Teheran de presidenten van Turkije, Rusland en Iran over het lot van het laatste grote rebellenbolwerk in Syrië.

Betogers dragen vlaggen van oppositiegroepen en spandoeken met opschriften
AFP Betogers dragen vlaggen van oppositiegroepen en spandoeken met opschriften
AFP6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • etienne bies

  Arme mensen , waarschijnlijk aan het betogen onder dreiging van IS wapens.

 • Jean Van de Woestyne

  Hopelijk komen die beelden ook daar vandaan...

 • Vojtek Matushewsky

  Ja da is het zelfde moeste er iemand mense ophitsen om in molenbeek rond te lopen met banners "Ik ben van molenbeek en heb het recht om te leven volgens shariaat" Op zich niets mis mee maar gewoon leven lukt niet...

 • gert beenhouwer

  Al Qaeda waren toch terroristen ? Nu zijn het gematigde rebellen lol

 • Dirk Vangossum

  Zich gewoon overgeven. Geen bloedbad.