Duizenden Fransen eren neergeslagen buschauffeur

Veronique Monguillot, de vrouw van buschauffeur Philippe Monguillot, leidt de witte mars ter ere van haar man samen met haar dochters.
EPA Veronique Monguillot, de vrouw van buschauffeur Philippe Monguillot, leidt de witte mars ter ere van haar man samen met haar dochters.
In Bayonne, in het zuiden van Frankrijk, zijn vanavond naar schatting 6.000 mensen op straat gekomen om hun steun te betuigen aan een buschauffeur, die na een conflict over mondmaskers hersendood is geslagen.

In verscheidene grote steden - onder meer in Parijs, Straatsburg en Bordeaux - hielden bussen om 19.30 uur een minuut halt.

De agressie op de buschauffeur heeft in Frankrijk voor heel wat beroering gezorgd. De man weigerde zondag in Bayonne passagiers mee te nemen die de verplichte mondmaskers niet droegen en ook geen kaartjes hadden. Daarop werd hij aangevallen en raakte hij zwaargewond aan het hoofd. De chauffeur is hersendood verklaard.

Intussen zijn vier verdachten voor de agressie opgepakt.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • MARLEEN RAMAN

  Wie zijn de daders dat durven ze niet zeggen. Het zal geen blanke zijn anders waren ze al aan het plunderen.

 • fred degret

  een veiligheids agent op de bussen en treinen zou er mogen aan komen want je hoort niets anders sommige mensen doen altijd hun zin en zo niet kloppen ze erop

 • johan aerts

  Geen proces direct op een plank nagelen. Dan weet gelijk iedereen dat je een mond masker moet dragen.

 • Danny Buyse

  Zie dit niet als het laatste voorval. De ene is er fanatiek voor terwijl anderen er een enorme hekel aanhebben en waar beiden mekaar totaal niet begrijpen. Hier is duidelijk ook de regel niet van toepassing 1.5 meter bij zo een massa en veel met masker zie je ook niet.

 • Guido Ceuleers

  Zeer mooie optocht, maar waar zijn de mondmaskers en 1,5 m.afstand. Het is juist daarvoor dat die man dood geslagen werd !