Duizenden Britten betogen in Londen voor uitstap uit EU

De manifestatie werd aangevoerd door de extreemrechtse activist Tommy Robinson.
EPA De manifestatie werd aangevoerd door de extreemrechtse activist Tommy Robinson.
Aangevoerd door de extreemrechtse activist Tommy Robinson hebben vandaag in Londen duizenden mensen gemanifesteerd voor de brexit. De anti-islamorganisatie English Defence League protesteerde samen met aanhangers van de eurosceptische partij UKIP. Aan een tegenmanifestatie van aanhangers van oppositiepartij Labour namen volgens de organisatoren veel meer mensen (ongeveer 15.000 manifestanten) deel.

Scotland Yard legde beide protestmarsen sterke beperkingen op om confrontaties te vermijden. De politie gaf geen schatting vrij over het aantal deelnemers.

Robinson is een raadgever van Gerard Batten, die sinds vorig jaar voorzitter van de UKIP is. Gewezen UKIP-leider Nigel Farage had onlangs aangekondigd de partij te verlaten. Hij kan zich niet verzoenen met de meer extremistische koers van de partij.

Het Britse parlement stemt dinsdagavond over het brexitakkoord dat met de Europese Unie is onderhandeld.

Photo News9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eida Lam

  Tommy Robinson is een hedendaagse held.

 • Stan Vankoo

  Kan dat aub ook in België??

 • Giovanni Vanhecke

  Tommy Robinson zit toch in den bak?? voor vrije meningsuiting, opgepakt berecht en in den bak in 13uur tijd, nu is hij ineens vrij? hij had nogtans 13 maand celstarf als ik me goed herinner,

 • Hedwig Jacobs

  Heel raar dat bij de voorstanders van de Brexit plots 15.000 man de straat opgaat, de ney stemmers waren steeds met een paar honderd, maar stond wel in alle kranten, ze riepen ons land, ons volk mag dit wel?

 • Luc Van den Bulcke

  Ze hebben gelijk, Europa maakt alles kapot!