Duizenden betogers tegen onafhankelijkheid in Barcelona

REUTERS
Duizenden tegenstanders van Catalaanse onafhankelijkheid zijn vandaag door de straten van Barcelona getrokken. Ze eisen een terugkeer naar de "wijsheid" nu de regio al sinds oktober zonder regering zit.

In de betoging waren Spaanse, Catalaanse en Europese vlaggen te zien. De optocht werd gestuurd door de anti-onafhankelijkheidspartijen, maar was een initiatief van een middenveldorganisatie. 

Schrikbeeld

"Wij willen een regering voor alle Catalanen, niet enkel voor de aanhangers van de onafhankelijkheid (...), een regering die eindelijk het schrikbeeld van een separatistisch proces achter zich laat", verklaarde Alex Ramos, voorzitter van de Societat Civil Catalana.

De betogers krijgen de steun van de voormalige Franse premier Manuel Valls, van Catalaanse origine. "Europa heeft nood aan een verenigd Spanje, dat is de boodschap van Europa, zei hij. "Er kan geen bemiddeling zijn over of steun voor separatisme."

REUTERS12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Valgaern

  Rudy Raes, en willen de separatisten hun wil niet opleggen? Blijkbaar geld democratie niet wanneer het separatisten uitkomt, want blijkens de laatste verkiezingen wilden meer mensen géén onafhankelijkheid, al is in kiesprocenten anders. Dan hoeft democratie niet voor jullie zeveraars?

 • Remus Bogaert

  Oei , geen enkele NVA er vind het de moeite om te reageren , het is al anders geweest. Als het niet in het kraam past zwijgt men . Het is wss opgezet spel van Madrid.

 • RUDY RAES

  Normaal dat Europa ,dit wil , maar als deze betogers hun wil willen opleggen , moet men ander meningen, ook aanvaarden .Democratie , niet waar !

 • Michele Geers

  Wekelijks betogen aub , tot die domme separatisten ,die enkel op eigen profijt uit zijn ,hun ogen openen.

 • Gerard Braeckmans

  Eindelijk terug wat gezond verstand.