Duizenden betogers protesteren in Hannover tegen partijcongres AfD

Getty Images
In het Duitse Hannover zijn zowat 6.000 mensen de straat opgetrokken om te protesteren tegen de rechtspopulistische Alternative für Deutschland (AfD), die vandaag in de stad een partijcongres houdt.

Eerder op de dag kwam het al tot incidenten met de politie nadat de demonstranten in de buurt van het congrescentrum waar de AfD verzamelde, enkele toegangswegen probeerden te versperren. De politie zette onder andere het waterkanon in en tien manifestanten werden opgepakt. Er vielen ook enkele gewonden.

Intussen trokken de betogers richting het stadscentrum, waar ze het gezelschap kregen van andere manifestanten.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Linthout

  Als ze de eene paety weigeren dan alle partijen

 • Jef Heffens

  Als ze tegen de AFD zijn dan moeten ze consequent zijn en ook tegen de extreem linkse partij "Die Linke" zijn. Dat is democratie. Je kan wel vermoeden dat het vooral mensen zijn van de Linke die tegen het AFD betogen, dus extreem links tegen extreem rechts.

 • Jos Huibers

  Democratie telt voor sommigen enkel en alleen als het in hun kraam past. Vraag me af hebben er al ooit 6000 mensen heibel gemaakt bij een congres van uiterst links?

 • Eduardo Van hoyweghen

  Als verdraagzaam links op straat komt dan zal je het geweten hebben.Ze komen zelfs op straat om te protesteren tegen een verkiezingsuitslag.

 • Tom Maes

  Je kan er voor of er tegen zijn maar in een (echte) democratie moet ook een partij als AfD de nodige ruimte krijgen om te functioneren. Die betogers zijn dus tegen de democratie en dat is bangelijk.