Duizend dollar huur voor tentje als huis naast Google

AP
Met bedrijven als Apple, Google, en Facebook heeft het Amerikaanse Silicon Valley een enorme aantrekkingskracht op jongeren die op zoek zijn naar een baan. Maar met die enorme toestroom van gelukszoekers stijgen ook de prijzen van huurwoningen explosief. Wie geen woning kan vinden, maar toch naast een kantoor van Google wil wonen, mag maandelijks bijna 1000 dollar aftikken voor een iglotentje.

De Duitse krant Bild sprak met de 22-jarige zoon van de eigenaars van een tuin naast de internetgigant, die de 'camping' begon. In het begin vroeg hij 23 dollar (ruim 20 euro) voor een nachtje kamperen. Maar het bleek zo'n succes, dat hij zijn huurders nu 965 dollar (858 euro) per maand vraagt. Draadloos internet zit uiteraard bij de prijs inbegrepen, net als een slaapzak en een kussen. Douchen mag bij de verhuurder thuis.

Een kamer huren in het gebied rond San Francisco kost inmiddels zo'n 2000 dollar per maand. Dat is voor veel jongeren zo duur, dat ze hun heil zoeken in andere steden waar de techbedrijven ook een vestiging hebben.