Duitsland wil kwart migranten opnemen die Italië via de zee bereiken

Archiefbeeld. Migranten proberen via de zee Italië te bereiken.
photo_news Archiefbeeld. Migranten proberen via de zee Italië te bereiken.
Duitsland is bereid een kwart van de migranten op te vangen die Italië via de zee bereiken. Minister Horst Seehofer van Binnenlandse Zaken heeft dat gisteren gezegd tegen de Süddeutsche Zeitung. Hij doet zijn uitspraken in aanloop naar een EU-bijeenkomst later deze maand waarop het migratievraagstuk aan de orde komt.

"Ik heb altijd gezegd dat ons migratiebeleid ook humaan is. We laten niemand verdrinken", aldus Seehofer. "Als alles blijft zoals besproken is, kunnen wij 25 procent van de uit zee geredde mensen die in Italië aankomen overnemen", zegt Seehofer die tegelijk aangeeft dat Duitsland tot nog toe ook telkens ongeveer een kwart van de migranten heeft overgenomen.

De minister wil vooral dat er een einde komt aan de "kwellende procedure" waarbij landen onderhandelen over hoeveel migranten ze overnemen als een schip weer mensen op zee heeft opgepikt. Volgens de krant zou ook Frankrijk bereid zijn een kwart van de migranten die in Italië aankomen, op te vangen.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Werwaarts

  Met deze reactie wil ik mij verontschuldigen voor mijn vorige reactie op dit artikel waarin ik met Merkel spotte . Ik was kwaad . Ik ben en blijf tegenstander van deze migratie-politiek , maar tevens denk ik dat de migratie-problematiek te ernstig is om ermee te spotten . Mijn excuses .

 • jean-pierre rejek

  En vanaf Duitsland naar hier voor ocmw te trekken of wat had ge gedacht .

 • franky vinck

  Aan de verkiezingen zien ze toch . De bevolking wordt het beu. Help de mensen ginder dat ze niet moeten vluchten.

 • Erwin Werwaarts

  Duitsland wil kwart migranten opnemen die Italië via de zee bereiken . Slechts een kwart maar ? Ai , Merkel zal kwaad zijn .

 • Hubert Wouters

  In Duitsland lijken ze toch nog enig gezond verstand te hebben.