Duitsland wil dat in Moskou gearresteerde betogers worden vrijgelaten

De Russische politie arresteerde dit weekend meer dan duizend betogers in Moskou.
AP De Russische politie arresteerde dit weekend meer dan duizend betogers in Moskou.
Duitsland heeft Rusland vandaag opgeroepen om zonder verder uitstel de meer dan duizend betogers vrij te laten die afgelopen weekend in Moskou gearresteerd werden. Duitsland heeft ook zijn afkeuring voor het onevenredige gebruik van geweld door de politie laten blijken.

De woordvoerster van Angela Merkel, Ulrike Demmer, herinnerde Moskou in een persconferentie aan de plicht om respect te tonen voor "de vrijheid van bijeenkomst en vrijheid van meningsuiting".

Ze zei dat Duitsland met grote ongerustheid kennis nam van de disproportionele kracht waarmee de politie-interventie was gebeurd. Ze verwees evenwel niet naar oppositieleider Alexeï Navalny, die gisteren naar het ziekenhuis was gebracht en die volgens zijn arts en advocaat het slachtoffer van een vergiftiging zou zijn. 

De politie arresteerde dit weekend niet minder dan 1.074 betogers voor "diverse inbreuken". De oppositie in Rusland klaagt aan dat onafhankelijke kandidaten niet mogen deelnemen aan de lokale verkiezingen van 8 september.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Proost

    Ja Frans én een autoritair regime dat geen enkele oppositie duld !! Je wil niet weten wat deze betogers ondergaan eens ze opgepakt worden na een vredig protest. Weliswaar niet goedgekeurd, maar anderzijds wordt er in Rusland dan ook geen enkele betoging geduld tegen het regime !! Iets voor u Frans, een politiestaat??

  • Febe Chapin

    Zitten er Duitse spionnen tussen misschien? Ik vermoed van wel.

  • Frans Dedokker

    Dat zijn daar teminste agenten!