Ga naar de mobiele website
^ Top

Duitsland waarschuwt voor varkenspest

thinkstock
Langs de A6 in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg verschijnen binnenkort waarschuwingsborden tegen de verspreiding van Afrikaanse varkenspest. Ook in andere deelstaten worden voorzorgsmaatregelen genomen tegen een uitbraak van de ziekte, heeft landbouwminister Peter Hauk (CDU) van Baden-Württemberg laten weten.

De besmettelijke ziekte heerst in de Baltische staten en Polen. Tevens zijn er ziektegevallen gemeld in Tsjechië en Roemenië. In Duitsland zijn nog geen meldingen bekend, maar het gedrag van mensen kan wel het risico op een uitbraak vergroten, aldus Hauk. "Onze deskundigen gaan ervan uit dat het reisgedrag van mensen cruciaal is voor verdere verspreiding", zegt hij. Langs de snelwegen worden bij tankstations en pleisterplaatsen veel etensresten weggegooid, die door wilde zwijnen worden opgegeten. Daardoor neemt het gevaar op snelle verspreiding toe.

De dierziekte is voor mensen ongevaarlijk, maar voor varkens en wilde zwijnen dodelijk.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • T Vandermolen

  Na de gekke koeien, de dolle schapen, giftige eieren in kwikke vissen is het terug de beurt aan de varkens. Zo blijft de wereld draaien zeker?

 • Callie G.

  Ale de volgende wie ze willen treffen zijn de varkensboeren.

 • Marc Geerts

  Oei, is dat niet de plaats waar de politieke Belgische graaiers langs zijn gekomen ?? Aub, wil je ze daar houden...AUB

 • Koen Ergbewust

  Het wordt dringend tijd dat ons voedsel terug op een deftige manier gekweekt wordt. En niet op de manier die gedirigeert wordt door de consument die voor de goedkoopste weg kiest.

 • Johan Jaques

  Gelukkig heb ik mijn eigen kippen en kweek ik mijn eigen varken. Ook mijn groenten komen uit de eigen tuin.

Meld een bug