Duitsland verscherpt veiligheid van kerstmarkten in Brandenburg

De kerstmarkt in Potsdam werd gisteren ontruimd.
EPA De kerstmarkt in Potsdam werd gisteren ontruimd.
Na het bomalarm in het Duitse Potsdam gisteren werden de veiligheidsmaatregelen op alle kerstmarkten in de deelstaat Brandenburg verscherpt. 

Zo patrouilleren er meer agenten van de speciale eenheden op straat, vooral dan in Potsdam, aldus de autoriteiten. Intussen gaat de zoektocht naar de afzender van het verdachte pakket verder. Nieuwe elementen in het onderzoek zijn er voorlopig niet.

Vrijdag werd in Potsdam een kerstmarkt ontruimd nadat een pakjesdienst bij een apotheek in een straat nabij de markt een pakket van 40 op 50 centimeter afleverde met een verdachte inhoud. Het bevatte een cylindervormig voorwerp met kabels, batterijen, een rotje ("Pollenböller" in het Duits) en spijkers. Tot hiertoe werd echter geen ontstekingsmechanisme gevonden.

In Duitsland houden de autoriteiten sowieso een verhoogd toezicht op de kerstmarkten nadat vorig jaar een man in Berlijn op een kerstmarkt was ingereden. Bij die aanslag kwamen twaalf mensen om en raakten nog eens 56 anderen gewond. 
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Muhammed Al Gootfuuqi

  Dank u Merkel, dit jaar weer geen kerstmarkt.

 • Dirk Kindt

  Om de resultaten van Merkel tegen te houden ?

 • Paul Corvair

  Met dank aan Merkel.

 • romy verhove

  Zo lachwekkend het gaat weer beginnen, nu gaan ze overal weer paranoïde beginnen worden en de bevolking maar bang maken om dingen die er niet zijn, al de overheden in Europa Leven in een psyhose!!!

 • Mario Adams

  Ik was vroeger dol op kerstmarkten. Ik ging vooral naar Duitsland. De sfeer, de soms pittoreske dorpjes, iets drinken, iets eten... ik keek er elk jaar naar uit. Nu blijf ik gewoon thuis want je kan er zeker van zijn dat er wel iets of iemand gaat zijn die de sfeer verstoort. Alleen al de aanwezigheid van politie of militairen nemen de 'magie' van een kerstmarkt weg.