Duitsland verscherpt grenscontroles nadat uitgezette clanleider ongemerkt het land kon binnenkomen

EPA
Nadat onlangs een uit het land gezette crimineel opnieuw zijn weg naar Duitsland had gevonden, zal Duitsland de controles aan de grenzen verscherpen. Dat is vandaag bekendgemaakt.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) heeft een voorstel klaar om de politie voortaan meer controle- en onderzoeksmogelijkheden te geven, vooral aan de grenzen. 

Mensen met een inreisverbod voor Duitsland zullen zo al meteen aan de grens teruggestuurd kunnen worden, zo legde het ministerie woensdag uit. 

Een paar dagen geleden dook 
een van de kopstukken van de beruchte Miri-clan op in Bremen nadat hij in juli naar Libanon was teruggestuurd. De Miri-clan is een criminele organisatie, oorspronkelijk afkomstig uit Libanon, die zich bezighoudt met drugshandel, afpersing en wapenhandel. Het was een serieuze domper voor de Duitse justitie.

Met heel veel moeite slaagde het gerecht er in juli pas in om Ibrahim Miri (46) uit te zetten naar Libanon. Maar amper 15 weken later stond de Libanese clanleider alweer in Duitsland en zet zo justitie een neus. De man kwam naar eigen zeggen met behulp van smokkelaars weer naar Europa. En alsof dat nog niet straf genoeg was, vraagt de beruchte crimineel asiel aan in Duitsland uit angst voor Hezbollah in Libanon.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GISLAIN GOSSEYE

  Blijkbaar is het nog altijd niet nodig grenscontroles uit te voeren. Hoe is het mogelijk dat bepaalde figuren nog steeds kunnen binnenkomen in Europa en gans Europa doorkruisen zonder enige controle?

 • Germain De Block

  Oppakken die handel en voor altijd vastzetten dan is hij veilig.

 • Rudy Van Daele

  Voer terug overal grenscontroles in, Europa is zo lek als een zeef. Iedereen weet dat behalve diegenen die er wat kunnen aan doen. Volgens mij verdienen die eraan.

 • Peter Bielen

  Bla-bla-bla...... De open grenzen politiek heeft gefaald met dank aan de Europese politieke onkunde! De hele Europese justitie wordt hier in hun hemd gezet. Ze gaan de controles aan de grenzen verscherpen. Wat een onzin. Die kan enkel bij gesloten grenzen!

 • stefan crama

  Toch simpel op te lossen : uitgeprocedeerde moet het land uit of de cel in tot hij beslist om dit vrijwillig te doen maar dan wel op eigen kosten.