Duitsland geeft asielzoekers tot 3.000 euro om vrijwillig terug te keren

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière.
photo_news De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière.
Asielzoekers die in Duitsland uitgeprocedeerd zijn, kunnen tot 3.000 euro krijgen als ze op vrijwillige basis naar hun land terugkeren. Dat zegt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière.

Families die terugkeren kunnen 3.000 euro krijgen voor goederen of diensten, terwijl een persoon alleen recht heeft op 1.000 euro hulp. Het gaat om bijkomende voordelen in een al bestaand hulpprogramma.

De Duitse regering wil de vrijwillige terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers aanmoedigen. Tussen 2015 en 2016 zijn in Duitsland een miljoen vluchtelingen aangekomen, hoofdzakelijk uit Syrië, Afghanistan en Irak. 
44 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Van Rompaey

  Als ze 5 maal terugkeren hebben zee veel poen gepakt.

 • chantal prez

  Nu het Westen daar wat minder bombardeert,gaan die mensen misschien met hun 3000 euro hun huizen kunnen herstellen en hun leven herop bouwen.Niemand kan starten met 0 euro.Het is een morele plicht,wie potje breekt potje betaalt.

 • Nancy Vandeputte

  Wat zei criminele Merkel? Wir schaffen das. En nu veel geld betalen om dat krapuul weer buiten te krijgen. Wat een klucht.

 • Dries Marc

  Ik ga ook asiel aanvragen in Duitsland ik ben ons beleid moe mischien krijg ik ook 3000€ om terug te keren !

 • sylvain vlerick

  De omgekeerde wereld , aan de ene kant de eigen bevolking die het met een overlevingspensioen moet doen en aan de andere kant mensen die nooit iets bijgedragen hebben krijgen het zomaar , wir schaffen das ? Jaja maar de autochtoon betaald het gelag !