Duitsers vergapen zich aan decolleté Angela Merkel

Merkel naast de Noorse premier Jens Stoltenberg.
UNKNOWN Merkel naast de Noorse premier Jens Stoltenberg.

Duitsland kon zich vandaag voor het eerst aan een andere bondskanselier Angela Merkel vergapen. De kranten pakken uit met foto's van haar af waarin Merkel te zien is in een laag uitgesneden avondkleed. "De nieuwe stijl van de kanselier", kopte dagblad Die Welt.

Lachertje Europa
Het decolleté van Merkel is des te opvallend omdat ze tot vandaag op modegebied het lachertje van Europa was. Haar nietszeggende kapsel en tuttige mantelpakjes moesten het meer dan eens ontgelden. Wel heeft de bondskanselier na haar ambtsaanvaarding een aparte look gecreëerd, dankzij de elegante mantelpakjes van de hand van de Berlijnse modeontwerpster Anna von Griesheim.

Operaliefhebber
Naar verluidt is ook de avondjurk die Merkel dit weekeinde in Oslo droeg ontworpen door Von Griesheim. De kanselier was in de Noorse hoofdstad ter gelegenheid van de feestelijke opening van de nieuwe opera. Merkel is een groot operaliefhebber. De bondskanselier was uitgenodigd door het Noorse koningspaar Harald en Sonja. Er werden delen gespeeld uit bekende opera's - Die Zauberflöte, La Bohème, Turandot - en het Noorse nationale ballet trad op.

Vrouwelijk en glamoureus
De avondjurk van de Duitse kanselier was zwart. Daarover droeg ze een turquoise stola. Met bijpassende zijden handtas, parelketting en sierlijke pumps leek ze tijdens het Noorse galabal in niets op de weinig modieuze, Oost-Duitse verschijning van weleer. De Duitse pers reageerde lyrisch: "Vrouwelijk, glamoureus en toch een staatshoofd waardig", jubelde Der Spiegel op zijn website. Volgens het boulevardblad Bild verbleekte "naast de elegantie van onze bondskanselier" zelfs de Noorse prinses Mette-Marit. (odbs)

De Duitse pers is alvast lyrisch: "Vrouwelijk, glamoureus en toch een staatshoofd waardig."
UNKNOWN De Duitse pers is alvast lyrisch: "Vrouwelijk, glamoureus en toch een staatshoofd waardig."
Merkel was -als operaliefhebber- in Oslo voor de opening van de nieuwe opera.
UNKNOWN Merkel was -als operaliefhebber- in Oslo voor de opening van de nieuwe opera.
De bondskanselier viel in het verleden, zoals hier met Verhofstadt, vooral op met haar tuttige mantelpakjes.
UNKNOWN De bondskanselier viel in het verleden, zoals hier met Verhofstadt, vooral op met haar tuttige mantelpakjes.