Duitsers geloven minder in democratie

"Democratie in plaats van Merkelatuur", staat op het shirt van deze Alternative fur Deutschland-aanhanger. Nochtans blijkt net in deze partij het geloof in de democratie zwak te staan.
Photo News "Democratie in plaats van Merkelatuur", staat op het shirt van deze Alternative fur Deutschland-aanhanger. Nochtans blijkt net in deze partij het geloof in de democratie zwak te staan.
Uit een nieuwe peiling in opdracht van het Duitse magazine Stern is gebleken dat 88 procent van de Duitsers de democratie verkiezen boven alle andere staatsvormen.

Het vertrouwen in de democratie kreeg in het land daarmee een aanzienlijke terugval; in 2008 stond nog 95 procent achter de staatsvorm.

Vooral in het oosten van Duitsland is het vertrouwen gedaald. Het zakte er van 93 procent acht jaar gelden, tot 81 procent nu. In het westen van het land zakte dat aantal van 95 naar 89 procent.

Uit de peiling blijkt dat voornamelijk aanhangers van de eurosceptische partij AfD (Alternative für Deutschland) sceptisch staan tegenover de democratie.